Om oss

Anna & Hanna, SE*Meduseld's

Vi, Anna & Hanna, föder upp Brittiskt korthår: colourpoint, solida & mönstrade (agouti) på hobbynivå i norra Stockholm. Vårt stamnamn registrerades 2014 av Anna Carlsson, och några år efter blev Hanna Sevéus medinnehavare. Katteriet är fördelat på två team: Team Sundbyberg & Team Danderyd, båda i norra Stockholm.

Vi äger våra egna katter och har våra egna planer – precis som andra uppfödare. Skillnaden mot de flesta andra katterier är framförallt att vi delar på stamnamnet “SE*Meduseld’s” och samarbetar nära varandra. Alla katter lever med oss som fullvärdiga familjemedlemmar i våra hem. Vi testar våra avelskatter för HCM, PKD & HD.

Vi vill självklart föda upp så friska katter som möjligt med gott temperament och rastypiska drag. Därför hälsotestar vi våra katter för hjärt-, höft- och njurdefekter, så att alla avelsdjur har största möjliga chans att ge hälsosamma avkommor. För att stämma av att vår avel går i rätt riktning besöker vi kattutställningar, oftast flera gånger per år, för att få bedömningar av våra katter från professionella domare gentemot rasstandard och mot andra katter.

Vår målsättning är att framförallt föda upp colourpoint-varianter i “klassiska” färger – dvs. solida & tabby. I vårt avelsprogram ingår det katter som ibland kan ge lite andra färger än de vi primärt fokuserar på, eftersom vi arbetar för en hälsosam bredd av genetisk variation inom colourpoint. Det är många aspekter att förhålla sig till, och vi lägger mycket tid för att planera och genomföra vissa kombinationer av katter.

Så uppfödning tar tid med andra ord, och det finns många långsiktiga planer på gång hos oss.

 

Så kommer du i kontakt med oss

Vill du lämna en intresseanmälan för framtida kullar önskar vi att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev (länk finns längre ned på denna sida). Här kan du läsa om hur allt går till.

Om du undrar över något eller vill veta mer, skriv ett DM (privat meddelade) till vår Instagram @meduselds_british. Vi svarar när vi har möjlighet.

Allt gott!

Anna Carlsson

Team Sundbyberg

Hanna Sevéus

Team Danderyd

Translate Site »