Kattjulklappar och tips på dessa till kan man väl inte få för mycket av? 🙂 För femte året vill vi dela med oss av våra bästa tips på julklappar som även katten uppskattar. Och självklart har vi tips både för katten och kattägaren/kattälskaren, precis som vanligt.


Tips på de bästa kattjulklapparna 2022 för en magisk jul

Visst är väl julen årets bästa tidpunkt – både för människa och djur. Tänk att få ha möjligheten att få rå om varandra riktigt ordentligt under årets sista dagar. Det är ju någonting alla uppskattar. Om man dessutom fått något riktigt kul i julklapp, då vet man vad man ska göra under mellandagarna innan nyår. 😉

Julklappstips för katter är samlade nedan, inspireras eller ta tipsen direkt som de är!

Årets bästa kattjulklapp 2022 är … Catit Senses 2.0 Digger!

Har du en godissugen katt som behöver få använda huvudet lite mer? Överväg då att ge en Catit Senses 2.0 Digger i kattjulklapp 2022. Lägg godis eller torrfoder i de gröna behållarna, så måste katten använda tassen för att ta ut detta – perfekt hjärngympa och aktivering för en gottesuktande katt. Svårighetsgraden är enkel för katter att förstå, men de olika storlekarna på de gröna behållarna utmanar katten hela tiden.

Visste du att aktivering och berikning av kattens miljö ökar dens psykiska välbefinnande? Extra viktigt att tänka på när man har en innekatt. Leksaken minskar även hetsätning, eftersom det tar längre tid att få fram godis och foder ur Catit Senses 2.0 Digger.

Finns hos Arken Zoo, bland annat

Virkade snöbollar och julgranskulor som katten kan leka med – samtidigt stöttar du hemlösa katter på katthem

Visst vore det roligt att leka med snö som aldrig smälter, och julgranskulor som aldrig kommer krossas och gå sönder! Nu kan din katt få den möjligheten, tack vare limited edition-leksaker från min egen kattleksaksverkstad Bobsy Shop. Dessutom innehåller leksakerna BÅDE skallra och kattmynta.

Katter hjälper katter
Detta är en del av vårt eget initiativ ”Katter hjälper katter”, där 40 kr doneras oavkortat till katthem per sålt paket. Julklappen blir alltså dubbel, din katt får leksaker samtidigt som hemlösa katter får donationer. Mer info om detta hos Bobsy Shop.

Köp den via Bobsy Shop

Kalle Ankas jul, släng dig i väggen – ge din lilla kompis en kartong-TV i kattjulklapp 2022

Kattbädden TELLY i retro TV-design ger verkligen ett lyft till hemmet. Dessutom är det här en klösmöbeltyp som i de allra flesta fall går hem hos katter. Precis som när världen skapades är kartong och katt fortfarande lika oskiljaktiga, kartong är formulan för en lycklig katt. Klösmöbler i kartong kan nästan hålla hur länge som helst. Släng den i wellpapp-återvinningen när den blivit för nött och tråkig.

Praktisk är den ju dessutom då den oftast blir en viloplats, klovässare samt är enkel att flytta runt. Vi kan inte nog rekommendera denna typ av klösmöbel. Den är ett perfekt komplement ifall man redan har ett ordentligt klösträd till sin katt. Här har vi samlat tips på andra slags klösmöbler också om du vill läsa mer.

Denna modell finns hos Supercat.se

Lyxigt kattgodis ”Cosma Snackies Christmas Edition

Köp något riktigt gott till katten. Den här lyxiga godisförpackningen från Cosma har två olika smaker blandade: kyckling och kanin. Utan tillsatser av konserveringsmedel, färgämnen eller lockämnen!

Så här står det på zooplus sida:

”Katter älskar Cosma Snackies, och Cosma Snackies nya sort Winter Edition är inget undantag! Varje tub innehåller nämligen godis av två goda köttsorter: fina bitar av 100 % kycklingbröst och kaninkött, skonsamt frystorkade för att alla goda smaker och viktiga näringsämnen ska bevaras och komma katten tillgodo.”

Köp godiset från zooplus.se.

En snygg kattbädd i filt är precis vad katten önskar sig i kattjulklapp 2022

Med stigande elpriset så är det perfekt med en härlig kattbädd i filt till katten, så vet man i alla fall att katten har det varmt och gott. 🙂 Den här fina kattkorgen i filt är stilren och i en bra priskategori. Katter med päls gillar garanterat den här typen av kattbäddar.

Köp den hos Arken Zoo


Kattjulklapp till kattägaren 2022

Såklart ska kattägaren också ha en julklapp eller två. Här är några tips om du har svårt att komma på bra julklappar själv. Ge bort något fint med kattmotiv eller varför inte ge bort omtanke genom att stödja ett katthems arbete för hemlösa katter?

Sponsra ett katthem

Liten sovande huskatt

Varje katt är värd ett tryggt hem där den blir älskad och omhändertagen. Men tyvärr är inte det verkligheten för alla katter. Därför vill vi gärna uppmuntra att man ger bort stöd till ett katthem i julklapp. Annas hjärta klappar lite extra för Uppsala Katthem, eftersom våra huskatter Kenneth och Bobby kom därifrån. Båda har tyvärr gått ur tiden 2019 och 2020 respektive.

Ge gärna en donation, till exempel till Föreningen Samvetet/Uppsala Katthem, i julklapp. Vissa katthem låter en också bli fadder till katter, vilket är lite mer personligt eftersom man får veta om hur det går för katten och när den blir utadopterad.

Läs mer om donationer till Uppsala katthem här och Fadderskap hos Uppsala Katthem här.

Pynta köket med en snygg skärbräda – vår bästa kattjulklapp för kattägaren 2022

Glöm aldrig bort att du älskar katter – sätt en randig katt på en hedersplats i köket!

Den här snygga skärbrädan kommer från Opto Design och kallas för ”Trull”. Förutom röd-vitrandig finns den även i blå-vit och svart-vit.

Så här skriver Nordic Nest på sin webb:
”Den charmiga skärbrädan Trull från Opto design är formad som katten från Lisa Larsons Tripp, trapp, trull. Lisa Larson är känd över hela världen för hennes humoristiska karaktärer och katterna är lite av hennes signum. Trull skärbräda blir en lekfull detalj till köket och gör kökssysslorna lite roligare.”

Köp skärbrädan här.

Ta med snacksen med stil – små snackslådor med Simon’s Cat

Finns det någon härligare seriefigur än Simon’s Cat? Så träffsäkert porträtterad av Simon Tofield. Gör livet lite roligare och härligare med små snacksbehållare med motiv av allas vår favoritkatt.

De här små lådorna tar inte speciellt stor plats vid förvaring, eftersom man kan stapla dem i varandra.

Köp den hos Kattprylar.se

Snygg mugg som du kan ta med dig

Visst, muggar har man väl. Men har du en sån här snygg OCH smart mugg med siliconlock? Trodde väl inte det. Den här muggen är perfekt att sätta i kopphållaren på barnvagnen, i bilen eller varför inte bara när man går ut och sätter sig på balkongen? Håller drycker varma en bra stund och är som sagt också väldigt fin. What’s not to like, liksom? 🙂

Med texten ”I’m not perfect, but … My Cat Loves Me”. <3

Köp den hos Kattprylar.se

Translate Site »