Undrar du också över en perfekt julklapp till din katt? Vi har några vassa julklappstips som vi gärna vill dela med oss av – båda till dig som är kattägare och till din älsklingskatt.


Julklapp till katten

Vad kan vi hitta på för att låta våra katter ta del av julfirandet? Förutom att pynta hemmet ”för deras skull” med glitter och granar att klättra i (och kanske till och med välta). 😉

En härlig tunnel i julklapp att vila i och vässa klorna på

Katt vilar ovanpå sin julklapp,  klöstunnan Natural Paradise

Den här fina tunneln ”Natural Paradise klöstunna” kan katten både vila inuti och ovanpå, men det går lika bra att klösa utanpå också. En multifunktionell, stadig möbel som blir ett mysigt tillskott till kattens hem. Klösmöbler av olika sorter är en ren nödvändighet för innekatten, här kan du läsa mer om våra klösmöbelstips.

Finns hos zooplus.se.

Fyll på förrådet med kattmynta

Ska du fylla på förrådet så finns det ingen bättre kattmynta i dagsläget än Yeowww!s. Den ekologiska kattmyntan får varje katt att få fnatt. 🙂 Visst är leksakerna lite dyrare, men i gengäld är de packade med kattmynta (inte vadd som i de flesta andra fall).

Så låt misse dreggla av förtjusning – köp någon av Yeowww!s leksaker till kattens julklapp.

Finns bland annat hos zoo.se.

Lyxigt kattgodis

Kattgodis från Thrive kan bli en perfekt julklapp till katten

Köp något riktigt gott till katten. Torkat kött eller godbitar, som torkad kycklinglever från exempelvis Thrive, är en riktig hit. Dessutom 100% naturligt kattgodis!

Köp godiset från Arken Zoo.

En extra rolig Da Bird-kattvippa

En härlig julklapp i form av en kattvippa

Unna din katt en speciell vippa – en dröm för vilken katt som helst. Den här premiumvippan från Go Cat kan man byta ut själva leksaken ifrån när den är nött till en ny. Smart och snällt mot naturen. Dessutom är den otroligt uppskattad – när man rör på vippan gör den tunna vajern så att det ser ut som om råttan dansar fram över golvet.

Köp den hos zoo.se.


Julklapp till kattägaren

Såklart ska kattägaren också ha en julklapp eller två. Här är några tips om du har svårt att komma på bra julklappar själv. Ge bort något fint med kattmotiv eller varför inte ge bort omtanke genom att stödja ett katthems arbete för hemlösa katter?

Sponsra ett katthem

Liten sovande huskatt

Varje katt är värd ett tryggt hem där den blir älskad och omhändertagen. Men tyvärr är inte det verkligheten för alla katter. Därför vill vi gärna uppmuntra att man ger bort stöd till ett katthem i julklapp. Annas hjärta klappar lite extra för Uppsala Katthem, eftersom våra huskatter Kenneth och Bobby kom därifrån. Båda har tyvärr gått ur tiden 2019 och 2020 respektive.

Ge gärna en donation, till exempel till Föreningen Samvetet/Uppsala Katthem, i julklapp. Vissa katthem låter en också bli fadder till katter, vilket är lite mer personligt eftersom man får veta om hur det går för katten och när den blir utadopterad.

Läs mer om donationer till Uppsala katthem här och Fadderskap hos Uppsala Katthem här.

Visa dina färger – ha alltid katter med dig

Roliga strumpor med kattmotiv från Happy Socks är en perfekt julklapp till kattälskaren

De här läckra strumporna från Happy Socks garanterar att både du själv och de runtom dig drar på smilbanden. En härlig färgklick att ha på fötterna, dessutom sköna!

Köp strumporna hos Happy Socks.

En Pusheen-mjukiskatt som aldrig säger nej till gos

Har du också katter som nekar gos och kramar ibland? Skaffa då en som aldrig tröttnar på att sova i din famn. Den här söta Pusheen-kudden är både gosvänlig och snygg att ha i soffan eller sängen – du väljer!

Köp den hos Kawaii.se.

Translate Site »