I fredags var jag och min kära syster Emma och HCM-scannade en hel drös katter hos professor Jens Häggström på UDS i Uppsala. Det är så skönt att vara i goda händer hos Jens och hans team, som ju är oerhört kompetenta på ämnet hjärtsjukdomar hos sällskapsdjur (hundar, katter, hästar).

Jens kunde konstatera att Pim (CH LT*Amber Wishes Rockabye Baby) har ett normalt hjärta som ser väldigt fint ut, och med det utlåtandet kan vi konstatera att han är redo för avel hos oss. För några veckor sedan fick vi resultatet på Pims HD-röntgen och hans båda höfter är normala (jättekul!). Sen exakt när det passar med honor, löp och annat som händer i livet återstår att se. Tanken är att Pim ska få träffa vår Ester (CH SE*Meduseld’s Krona) som bor hos vår kära fodervärd Veronica. Exakt när detta kommer ske måste jag återkomma kring, men jag hoppas att det kan bli kattungar dem emellan under 2019.

I en kombo mellan Pim & Ester kan det bli kattungar i färgerna: blå, med eller utan vitt, med eller utan colourpoint. Alla kattungarna kommer bära colourpoint, choklad och kanel.

Vill du veta mer om vad HD och HCM betyder? Läs mer på sidan Hälsotester.

Translate Site »