Det finns några jätteviktiga saker du ska ha med dig, och sedan finns det massor av frivilliga prylar som kan vara bra att ha med under en utställningsdag.

Viktigt att ha med:

 1. Rätt katt, i transportbur.
 2. Vaccinationskort (med giltig vaccination*).
 3. Stamtavla (eller kopia av stamtavla).
 4. Burskynke (för att buren ska vara bekväm för katten). Kan lånas av mig som uppfödare eller så kan de ofta hyras från sin kattklubb. Du kan också sy eget (mått kan man läsa här), eller köpa färdigt.
 5. Kattlåda och kattsand.
 6. Matskål(-ar) och vattenskål, nån liten mängd mat.

* Senaste vaccinationen ska i regel vara gjord varje år, så datumet måste på dagen vara giltigt – om vaccinationen exempelvis har gått 1 år och 1 dag över tiden är den inte giltig). Om den vaccinerande veterinären fyllt i när vaccinationen slutar att gälla, då är det detta datum som gäller. Notera också att det är en karenstid på 14 dagar mellan vaccination och utställningstillfälle.

Bra att ha med:

 1. Mindre campingstol, om man blir trött i fötterna och benen av att stå.
 2. Liten vippa.
 3. Mysig filt som luktar hemma.
 4. Kattgodis, någon favoritsort.
 5. Kammar & stylingprodukter. Om du inte vet vad du bör ha – prata med mig så kan jag ge några tips. Om vi går på samma show kan du prova lite av mina produkter, för att se vad du tycker.

Tips – En vagn gör det enklare att frakta utrustning & katt mellan bilen och hallen!

 • PetStro Hundvagn med trimbord, kan bl.a. beställas från 4dogs.se
 • Hopfällbar vagn/skrinda – säljs snarlika varianter på många olika ställen

Det finns massor av olika sorters vagnar man kan ha med sig, men det är några som är särskilt populära bland inbitna kattutställare. Hundvagnen brukar många trycka in lite packning i och ha katten i en separat transportbur (man behöver det om man transporterar katten i bil eftersom vagnen fälls ihop under frakt och läggs i skuffen). Under utställningen kan man ha katten i vagnen och till sist fixa groomingen på det tillhörande trimbordet. Väldigt bra om du av ett eller annat skäl är rörelsehindrad eller handikappad.

Skrindan är praktisk om du har mycket du behöver bära i händerna. Man rullar sedan in den under utställningsburarna (vilket kan bli lite trångt ibland, men oftast fungerar det bra – ibland sticker de ut något i gångarna, men inte så det stör nämnvärt). Perfekt för att förvara sina ytterkläder, väskor m.m. under dagen. Man viker enkelt ihop dessa och transporterar dem i skuffen på bilen.


Intresserad av mer?

Till vår guide för hur kattutställningar går till


Translate Site »