Det är lite släpande uppdateringar, men vi har i alla fall hunnit med 3 st kattutställningsdagar sedan senast hos 3 st olika kattklubbar. Det var Järva Kattklubb (JKK) på Solvalla, Bromma (Stockholm), Mellansvenska Kattklubben (MSK) i Eskilstuna och Östkatten (ÖSTK) i Åby (Norrköping).

Det har hänt massor. För att summera litegrann har vår nya tjej Edith blivit BIS två gånger. Jättekul, för vi tycker verkligen hon är en jättefin tjej. Mer om detta lite längre ned.

13 augusti. Sommarhetta under travläktarna på Solvalla, Bromma

Jag själv blev jättesjuk några dagar innan utställningen och kunde inte följa med på morgonen. Som tur var så kunde min man Adam ta över och han och Edith åkte till Solvalla. Ännu mer tur är att det bara ligger ett stenkast ifrån oss i Sundbyberg. Det blev en svettig dag enligt rapporter, där värmen nästan blev outhärdlig stundtals. Men det gav väldigt fina resultat. Edith bedömdes av domare Ulrika Eriksson som hade svårt att välja mellan Edith och en annan fin Brittiskt korthårshona. Till slut landade hon i beslutet att nominera Edith! Så roligt. I panelen var det 5 fina kattungar inkluderat Edith – domarna gav vår lilla tjej 3 röster och övriga 2 fördelades på två olika katter.

Hemifrån sjuksängen var jag väldigt stolt över Edith och så glad och tacksam för att Adam faktiskt åkte!

I utställningshallen fanns också lilla Skrållan (SE*Meduseld’s Skrållan, BSH b 33) som fick en fin bedömning. Tack Jenny och Stefan för att ni ställde ut henne, jätteroligt!

3 september. Assistentburen kattutställning i Eskilstuna

I början av september var det dags för oss att ta oss till Eskilstuna. Det var jättekul, det blev en BIV (Bäst i variant) för lilamaskade Brittiska korthår (BSH c 33). Den vann vår egna lilla Petit-chou som var där med sina fodervärdar Carro och Louise – så roligt!

Mellansvenska Kattklubbens utställning är ju lite speciell eftersom de fortfarande arrangerar assistentburna kattutställningar. Det mest populära sättet att ha kattutställning numera är genom att låta ägaren visa katten själv, det som kallas ”bära själv”-utställning. När det är en assistentburen kattutställning ska katten presenteras anonymt för domaren, det är alltså assistenten som visar katten för domaren och ägaren får sitta tyst och titta på från läktarplats. I år är MSK den enda klubben som arrangerat en assistentburen kattutställning i hela Sverige, faktiskt.

Det gick bra för våra katter, som alla bedömdes av Marcin Biernaczyk. Anki fick sitt första CAC och Moses fick CACS. Petit-chou slog till med att bli BIV som sagt och såklart Ex 1. Edith fick Ex 1 och var väldigt nära att bli nominerad, men fick istället domare Marcin Biernaczyks specialpris (en kattstatyett som han målat i de svenska färgerna).

Tack för fotona Carro!

8 oktober. Kattutställning i Åby.

Nu är hösten verkligen här, med isande vindar och mycket mycket regnrusk. Trots detta bjöds det ändå på en del solstrålar under dagen och framförallt mycket trevligt umgänge med alla vänner och bekanta.

Det blev lite stressigt, vi hängde tyvärr inte riktigt med på när det var dags för några av våra katter att visas upp och det medförde att vi missade att få se Lunas bedömning (hon blev bedömd) och BIV för blå Brittiskt korthår (BSH a). Luna fick en fin bedömning trots allt av Luigi Commorio, även om det känns trist att vi inte riktigt var med i svängarna den här dagen. Mona fick även hon en fin bedömning och var uppe för nominering för Ad de Bruijn, men där tog det stopp idag. Anki fick även hon en väldigt fin bedömning, välkommen tillbaka för nominering hos Sara Ojaniemi men sedan stopp där också. Edith slog till med att bli nominerad av Ad de Bruijn! Och sedan var det dags för panelen, där det var många fina katter nominerade bland klass 12 (kattungar). Och Edith blev BIS med samtliga domarröster (4 st). Så roligt!

Den här gången anordnade Östkatten Best of the Best (BOB), vilket innebar att alla BIS-vinnande katter fick visas upp igen inom sin kategori där man valde ut den bästa i kategorin. För att sedan avsluta med att kora den vackraste katten på hela utställningen, utifrån alla kategorier. Den som tog hem segern i kategori 3 och även totalt var en bengal vid namn Knuckles. Stort grattis till Knuckles ägare! 🙂

Translate Site »