Jippi, snart är du ägare till en katt. Men detta behöver du göra innan det är klart. Scrolla ned lite för att komma till direktlänkarna.

  1. För att du ska räknas som kattens ägare behöver du göra en ägarändring hos vårat kattförbund. Det gör man enklast via kattförbundets e-tjänst och BankID. Se nedan.
  2. Därefter ska du som kattägare göra en ägarregistrering hos Jordbruksverket i deras kattregister (detta är ett krav för alla kattägare sedan januari 2023). Använd BankID i e-tjänsten, eller ladda ned en blankett via deras webb. Se nedan.

Länkar

Ägarändring i Mina Katter


Andra fördelar som du får:

Alla katter som är stambokförda i SVERAK finns med i kattförbundets ID-register. Har du en kattunge som kommer från oss så finns den alltså med i ID-registret redan.

ID-registret är en enorm fördel ifall din katt skulle råka komma bort på ett eller annat sätt. Genom ID-registret.se kan du anmäla din katt saknad, och även dela på karta vart någonstans katten försvann.

Genom att logga in på minakatter.sverak.se kan du uppdatera foto på din katt, och du kan anmäla katten saknad därigenom.

Translate Site »