Vi ”började” med Selkirk rex 2014, året innan hade vi skaffat vår första Selkirk Rex till sällskap. Jag importerade Bibi från Nederländerna, engagerade mig i den nystartade rasringen Nordic Selkirk Rex, läste på om allt jag kunde hitta om rasen. Pluggade stamtavlor, det var som en feber som brann. Det var en rolig tid för mig som ”nyfrälst”.

Arbetet med rasringen tog mycket av min energi, trots att vi inte fick igenom alla idéer vi hade. Såhär i efterhand borde jag lagt den energin på mig själv och mitt eget katteri. Det tog 3 år innan den första kullen kom.

Ad de Bruijn bedömer Bibi

Från World Cat Federation till Fédération Internationale Féline

Jag var en WCF-registrerad uppfödare mellan 2014-2021 med stamnamnet Emenheim. Att jag började i WCF hade helt och hållet att göra med valet av kattras. ???? Jag var intresserad av utställning, men prioriterade ned det för att kunna göra de val jag trodde mest på för rasen – öka den genetiska variationen. Detta gjorde jag genom godkänd kontrollavel. Det har varit väldigt ensamt, eftersom de uppfödare som börjat med rasen efter mig nästintill enbart varit Sverak-anslutna.

2022 gick jag över till Sverak och in i stamnamnet SE*Meduseld’s, tillsammans med Hanna och min syster Anna. Nog brinner jag för rasen fortfarande, men det blev lite annorlunda efter att rasen godkändes i Fife 2017. Elden har falnat och är nu mer en stillsam glöd. Efter godkännandet har det tillkommit fler uppfödare och inte så konstigt nog är snacket annorlunda nu, på både gott och ont. Rasen är fortfarande ung, både i sin helhet och i Sverak/Fife, i synnerhet i det senare. Rasen uppstod ur en enda individ 1987… Miss DePesto of NoFace. Det ligger alltså ett stort ansvar på de uppfödare som tar sig an rasen och jag önskar er stort lycka till i framtiden.

Mina sista två fertila Selkirk-tjejer är numera kastrater; Hex och Ullis. Det känns vemodigt men också som rätt beslut. Det hann bli totalt 1 kull Selkirk Rex i Sverak. ????

Brittiskt korthår är framtiden

Briar, 2022

Britter är det som gäller framåt avelsmässigt, jag har velat ha ett brittiskt korthår sedan 2012 och tillslut slog drömmen in för 3 år sedan och Britt-honan Briar flyttade in. ????

Briar har haft en kull hittills, vi sparade två tjejer själva (Mona & Luna) och det känns väldigt roligt och spänt inför framtiden. Det känns väldigt roligt att kunna samarbeta ännu närmre med Anna och Hanna med våra britter.

Såklart stöttar vi fortsatt alla våra köpare, oavsett om det är under stamnamnet Emenheim eller Meduseld’s. ????


Stor kram till er alla ????

Emma

Translate Site »