Nu har vi hunnit vara på tre olika utställningshelger sedan vi uppdaterade senast. Den nya klubben Vi Kattägare arrangerade sin 3e & 4e internationella kattutställning (vilket är bra jobbat, första två utställningarna som klubben höll i arrangerades i våras i år!). Det var toppenfint arrangemang. Och därefter spenderade vi tid i Uppsala på Uppsala Kattklubbs internationella kattutställning och sedan i Kalmar på Calmare Kattklubbs internationella kattutställning.

Det har varit fartfyllt under helgerna, och det har varit mycket trevligt att träffa kompisar, bekanta och nya ansikten.

Från kyla till värme

I Hallsberg var det ganska kallt i ishallen som utställningen huserade i. Detta var kattklubben Vi Kattägares andra utställningshelg någonsin – klubben har bara funnits sedan 2022 och har redan arrangerat utställning i Kumla i januari (då var ingen av oss med) och allt har verkligen varit fantastiskt bra ordnat. På lördagen hade man BOB (Best of best), vilket innebär att alla BIS-vinnande katter tävlade vidare om vilken katt som var den totalt bästa på utställningen. På söndagen var Emmas fina Luna i panelen, där hennes domare från grundbedömningarna Marcin behöll sin röst på Luna. Domareleven Linnea röstade även hon på Luna. Avgörande röst fick en skiljedomare lägga, och då föll tyvärr inte valet på Luna utan på en prickig katt – minns inte om det var en ocicat eller bengal längre. 🙂

Tvärtemot kylan i Hallsberg, i Uppsala var det ett rentav tropiskt klimat som uppstod i hallen (fuktigt och varmt). Från det ena till det andra, man får aldrig det där riktigt ”lagom” som vi svennar tycker är så bra annars. 😉 Men vi klarade bägge helgerna och vi är mycket nöjda med arrangemanget och resultaten för våra katter. Emmas Sailor Moon-kull deltog på kullbedömning och blev BIS, och gullefjunet Mona var i panelen på söndagen. Det är skojigt att spendera tid med vänner och i Uppsala jobbade både jag och Emma även som domarassistenter under helgen under världens bästa assistentansvarig Eta Kvarnbergs. Väldigt kul som det alltid blir med ”Etas gäng”.

En resa ner till Kalmar

I Kalmar var det också varmt, men ändå hanterbart. För mig var det första gången jag var i Kalmar över huvud taget och det var onekligen vackert om sommaren. Frågan är dock om jag kommer orka åka den ganska tråkiga vägen från Nyköping mot Kalmar igen för en kattutställning – mycket 2 + 1 väg, inte så mycket att se längs vägen heller… Vi får se. Man ska ju aldrig säga aldrig men just nu känner jag mig ganska mätt på den vägsträckan. 🙂

Hur som helst, denna gång njöt vi av att bara vara utställare, även om jag också passade på att fota av utställningen med ”mingelfoton”. Jag fotade också alla BIS-vinnande katter å Calmare Kattklubbs vägnar, eftersom klubben frågade om jag kunde ställa upp på det. Så det var riktigt kul. Emmas fina lilla Mona var i panelen på lördagen. Egentligen skulle vi ha ställt ut på söndagen med men vi ABS:ade katterna och åkte istället hem i lugn fin takt mot Sundbyberg och Knivsta. Det var ändå väldigt skönt att ta det lugnt på vägen hem. Och katterna var nog lika nöjda som vi av att få komma hem.

Translate Site »