Nu var det dags igen för kattutställning. Den här gången arrangerades kattutställningen i Upplands Väsby på Scandic Infra City. Utställningen hålls i en stor mässhall som finns precis bredvid hotellet. Denna gång hade vi med oss tre lilamaskade Brittiska korthår: Anki, Fredda och Moses!

Fredda och Moses tävlar båda om att samla certifikat till Grand International-titlar, Fredda var också anmäld till veteranbedömningar och Anki ställs fortfarande ut i kattungeklass. Hon samlar inte cert i den klassen, det är mer av miljöträning mer än något annat. Kattungar (och Juniorer) kan även bli nominerade till Best in show, precis som vuxna katter kan.

Många bedömningar under dagen

Det var en fartfylld dag med många bedömningar – våra katter var anmälda till 2 st bedömningar i var, förutom Fredda som var anmäld på 4 st (2 grundbedömningar + 2 veteranbedömningar). Våra domare för dagen var Hannah Jensen och Anna Wilczek, samt Marcin Biernaczyk och Aliosha Romero för Freddas veteranbedömningar. Eftersom alla lilamaskade bedöms hos samma domare var det enklare att ha koll än om vi hade haft katter i massa olika färger med oss, men det var ändå kämpigt. För att göra det enklare för oss själva hade vi med en djurvagn (barnvagn för hund eller katt) och det underlättade verkligen! Hallen är så stor så det blir svårt att hämta katterna i tid från burarna annars.

Och resultaten är …

Fredda fick väldigt fina veteranbedömningar, men motståndet är hårt – många vackra äldre katter ställs ut och Fredda placerades som nr 3 i båda bedömningarna. I de andra bedömningarna fick hon väldigt positiva ord och hon fick sina cert, även om svagheterna självklart noterades också. Anna Wilczek sa att hon var så rörd att hon skulle kunna gråta eftersom Fredda har väldigt vackra kontraster mellan kroppsfärg och pointer, sina 10 år till trots. I slutändan var det just pälsens kvalitet, hennes fina muskulatur trots åldern, och vackra kontraster som gjorde att hon blev nominerad till Best in show-panelen i konkurrens mot en annan fin blå Brittiskt korthårshona. Det var jättekul, jag som matte är så stolt över våran fina äldre lady.

Moses fick sina cert i båda bedömningarna och Anki fick Ex 1 i båda bedömningarna – båda med mycket fina ord de också. Jag fastnade särskilt för Anna Wilczeks kommentar om allmänt intryck på Anki: ”A lovely litte embryo <3”. De båda skötte sig superbra, så jag är mer än nöjd. Moses var välkommen tillbaka för nominering vid båda domarborden, medan Anki endast kallades till Hannah Jensens nominering. Anna W tyckte att Ankis profil lutar åt det mer extrema uttrycket och ville därför inte kalla henne tillbaka till sin nominering. Ingen av dem blev dock nominerad, men jag är bra stolt ändå.

Jag hade aldrig klarat dagen själv

Utan min kära syster Emma hade det aldrig gått så bra som det gjorde. Såklart var det toppen att träffa alla goa vänner och bekanta på showen också – ser fram emot att ses snart igen på nästa tillställning, när det nu blir.

Bilder från helgen

Foton från Tuss & Tass djurfotograf

Vi älskar verkligen de foton som fantastiska Tuss Bennergård Rojas tar på djur (katter, hundar, hästar osv). Så när hon har sin studio med på utställning så vill vi självklart passa på! Det blev bara foton på Anki och Moses eftersom Fredda inte är så förtjust i att få sin bild tagen av fotografer. Så det hoppade vi över. 🙂

Jag tycker fotona blev superfina, trots att våra katter inte riktigt var på fotohumör.

Och foton på några andra utställare

Translate Site »