Det har varit fullt upp på utställningsfronten. Nya titlar har kammats hem och även flera Best in show. Katterna har varit så duktiga och vi är så glada över framgångarna, men framförallt att våra katter har varit väldigt duktiga och trots ett långt pandemiuppehåll så klarar de detta toppen.

Top Cat Club, Täljehallen, Södertälje

Det var nog den absolut sista sommarhettan denna helg den 20–21 augusti, och det märktes i hallen. Det var så otroligt varmt och jag jobbade som domarassistent hela helgen och Adam fick visa våra katter. Pjuh. Det var otroligt jobbigt, men som alltid hade jag det roligt och det var kul att träffa domare som jag inte träffat tidigare och att få fina bedömningar på våra katter.

Med oss hade vi Yen och Moses, båda trivdes förvånansvärt bra trots bastuklimatet i hallen. Lite kul är att detta var första kattutställningen som TCC anordnat ända sedan 2013. Vi ställde faktiskt ut Fredda på den utställningen som de höll då, vilket kändes i och med att detta var i starten för vår utställningskarriär.

Nu har det ju gått lite tid sedan denna utställning, så jag stannar mina reflektioner här. 🙂

Så här var det uppställt

Översikt från terassen i hallen på lördag morgon innan allt började.

Mellansvenska kattklubben, Vilsta Sporthall, Eskilstuna

Denna gång var Emma, jag och Adam på plats under vår hemmaklubbs utställning den 4 september. Adam höll reda på katterna och jag och Emma tog på oss de gula skjortorna och jobbade. 🙂 MSK är en av få utställningar i Sverige där man fortfarande låter assistenterna visa katterna för domaren, sk assistentburen utställning. Utställarna sitter i publiken och lyssnar, men ska inte vid grundbedömningen avslöja vilken katt de äger. Jag jobbade tillsammans med en väldigt gullig tjej som heter Monika, och det var jättekul att hon var både snabblärd och kolossalt trevlig.

Yen fick cert och blev nominerad, Moses blev CHAMPION och Ullis tog certifikat! Jättekul med dessa framgångar!


Stockholms kattklubb, Scandic InfraCity, Upplands Väsby

Denna utställning var lite speciell då det var kategoriutställning med möjlighet till dubbla certifikat på en dag. Jag jobbade som domarassistent, och eftersom utställningen var så stor och det var mycket som hände kunde jag tyvärr inte se en enda bedömning av våra katter – förutom Emmas söta lilla Ullis som bedömdes på ”mitt” bord. Bibi debuterade på FIFe-utställning och blev placerad 1 av 3 seniorer, samt blev BIS Senior för Ad de Bruijn. Yen blev även nominerad till panelen av Ad, så det är vi jätteglada för. Ullis krönte också dagen genom att erhålla titeln CHAMPION! 😀

Det blev en väldigt lång dag, men det var många fina resultat och vi kan inte vara mer nöjda!


Dalälvskatten, Borlänge Badmintonhall, Borlänge

Detta var en väldigt trevlig utställningshelg. Även denna gång arbetade jag som domarassistent, vilket som vanligt är både kul och lärorikt, och Emma hängde med och delvis stöttade mig och delvis visade våra katter. Det är så kul att åka på show tillsammans, det gör resan mycket roligare!

Denna helgen bjöd på en hel del tokigheter. Bland annat hade Quality Hotel Galaxen i Borlänge ett helt knäppt event med E-Type som inte tog slut för än klockan 3 på natten (natten mellan lördag och söndag). Så vi sov verkligen dåligt då musiken verkligen dundrade hela vägen till våra rum. Jag rekommenderar verkligen INTE att bo där om man kan välja något annat. Observera att man inte gjorde avdrag på pris, inte informerade innan eller ens varnade oss för detta vid incheckningen. Fy sjutton för detta hotell.

Resultaten efter helgen var verkligen bra, så vårt nattliga lidande mellan lördag och söndag får vi nog säga ändå var värt det. Ullis tog certifikat, Moses likaså och Yen blev GRAND INTERNATIONAL CHAMPION (den första under namnet SE*Meduseld’s) och Fredda slog till med att bli BIS Senior båda dagarna + plockade sina certifikat i klass 8. Vilken helg! 🙂


Hälsingekatten, Camp Igge Arena, Iggesund

Den här resan skulle jag (Anna) göra tillsammans med Emma, men på grund av att Emma drabbades av njurstensanfall några dagar innan avresa så valde jag och Emma i samråd att jag skulle åka själv istället.

Den här gången var Fredda, Moses och Ullis med. Jag gick domarassistent igen för världens bästa assistentansvarig: Eta K. 🙂 Ullis tog cert båda dagarna, Fredda och Moses blev INTERNATIONAL PREMIER och INTERNATIONAL CHAMPION respektive på lördagen. Jippi! Fredda fick även finfin bedömning på söndagen, men Moses bedömdes vara för ung för att få certifikatet i klass 3. Kanske inte jättekonstigt, han var bara 12,5 månader gammal vid tillfället. 🙂


Sydkatten, Malmömässan, Malmö – sista kattutställningen i Sverige för 2022

Tyvärr hade inte Emma möjlighet att följa med denna gång heller pga samma njurstensanfall som hon råkade ut för i oktober… Det är jättetråkigt att hon haft ont så länge och att hon inte heller kunde följa med. Särskilt eftersom vi var tvungna att ”smida medan järnet var vamt” – vi behövde ett sista certifikat till International Champion på undantagsreglerna som fortfarande är i kraft fram till 1/1 2023.

På fredagen åkte jag ned till Skåne själv, utan Emma, tillsammans med piplisan Ullis som sjöng för mig hela resan. 🙂 Jag sov över hos gulliga Maria (som har stamnamn SE*Mavisa’s och startade sin kattuppfödning för några år sedan med en katt från oss) och vi samåkte sedan till Malmömässan i morgonottan. Det var en trevlig show och jag träffade många personer som jag aldrig träffat i verkliga livet förut, men som jag lärt känna online. Så det var också roligt. Samt att träffa alla andra kompisar som också tagit sig dit. Ullis fick en superfin bedömning, en kontrasignering samt ett extra ”I <3 U”-klistermärke av domaren (dessa märken satte man på sin rosett som man blivit tilldelad på morgonen, första gången jag sett en sådan slags rosett på en SVERAK-utställning).

Med detta certifikat innebar det att Ullis blev INTERNATIONAL CHAMPION! WOW vilken underbar avslutning på vårt showår. Jag åkte hem söndag morgon och var hemma i Sumpan igen på eftermiddagen, helt slut vill jag lova. 🙂 Skönt att Marcus kunde hämta Ullis hos oss så slapp jag åka och lämna henne i Knivsta också.

Nu får vi planera in shower nästa år. Det ska bli både spännande och roligt. Men… det får nog bli lite vila i några dagar först. 🙂

Translate Site »