Innehåll i Royal Canins mjölkersättningspaket: nappflaska, 3 st nappar, 3 st påsar mjölkersättning, instruktionsblad och mått.

Beredning av mjölken. Använd rent dricksvatten, om flaskvatten används måste mineralinnehållet vara lågt. Koka upp vattnet till 100 grader, låt svalna till 70 grader. Häll det avsvalnade vattnet i nappflaskan (se strecket på flaskan). Måtta upp en skopa (20 ml) mjölkersättningspulver, häll i nappflaskan. Fäst locket.

Att ge mjölken. Börja med att rulla flaskan mellan händerna, skaka den sedan – gör du så här så minskar risken att pulvret fastnar i locket i en klump. Mjölken måste svalna innan utfodring, byt ut locket till nappen på flaskan. Testa en droppe mjölkersättning på din inre handled – känns det varmt? Då måste mjölken svalna lite till. Prova sedan igen tills dess mjölken inte längre bränns. Då är det lagom varmt, och kattungen kan börja matas.

Massera och stimulera området kring kattungarnas anus och urinrör med en mjuk, fuktig och ljummen trasa (för att efterlikna honkattens beteende) för att främja urinering och tarmtömning.

Hur mycket mat kattungen behöver under ett dygn (24 timmar). Matning ska ske 7 gånger, jämnt fördelat över 24 timmar. Nyförlösta kattungar och upp till en veckas ålder ska äta mellan 2–4 ml per måltid. Ju äldre kattungen blir justeras antal måltider och storleken på måltiden (se bild ovan).
Translate Site »