Bulan och Sterlings kull föddes den 8–9 oktober 2022, det vill säga för två veckor sedan. Alla mår bra, men förlossningen blev lite utdraget dramatisk och avslutades med kejsarsnitt. Bulan fick först ut två ungar ganska snabbt, men sedan blev det ett långt uppehåll och värkarbetet avstannade till slut.

Då fick vi åka in till AniCura Albano i Danderyd, och där kunde ytterligare två bebisar födas genom kejsarsnitt, som jag skrev innan. Alla mår bra, de går upp bra i vikt och Bulan mår jättebra. Hennes kastrationssår ser jättefint ut och har läkt samman nu. Tråkigt är det ju när det blir kejsarsnitt, detta var första gången i vårt katteri, men framförallt är vi mycket glada över Bulan och alla kattungar mår bra och är pigga.

Namntemat är bestämt, det blir ”One Piece-piratskepp”

Det är faktiskt min man Adam som fått bestämma. Han tycker mycket om den japanska mangan och animen One Piece. Utvalda namn blev: Going Merry, Thousand Sunny, Victoria Punk och Miss Love Duck. Nedan kan man se vem som fick heta vad. <3

Going Merry

Hona, Brittiskt korthår blåmaskad.

Thousand Sunny

Hona, Brittiskt korthår blåmaskad.

Victoria Punk

Hona, Brittiskt korthår blåmaskad.

Miss Love Duck

Hona, Brittiskt korthår lilamaskad.

Agria kattförsäkring för uppfödare & Agriakortet

Kejsarsnitt och kringbehandling kostade omkring 30 000 kr, då detta var ett akutbesök på en söndag. Tur att vi har kattförsäkring i Agria, så vi fick större delen av beloppet ersatt snabbt och smidigt. Kan verkligen rekommendera att man som djurägare skaffar kreditkortet Agriakortet. Det är perfekt när man behöver söka vård helger, nätter eller kvällar då man inte kan direktreglera beloppet med försäkringsbolagen. Som de flesta djurägare vet så har ju djuren en tendens att visa att de inte mår bra framförallt när ordinarie öppettider är passerade.

Fördelar med Agriakortet

Känn dig trygg om du skulle drabbas av oväntade kostnader för ditt älskade djur. Och inte nog med det, om du betalar alla dina köp kopplat till ditt djur med kortet så får du koll på vad din älskling kostar – varje månad.

  • 300 kr lägre självrisk
  • Dela upp betalningen
  • Erbjudanden och rabatter från Agriakortets partners
  • Slipp direktreglera och spara de kostnader kliniken tar ut för detta
  • Unik reseförsäkring för katten, hunden och hela din familj
  • Få översikt över dina köp och betalningar direkt i appen

Ansök om Agriakortet här

Läst 2022-10-23

Translate Site »