I Värmland hände det – vår fina CH SE*Meduseld’s Yen klättrade högre i titeltrappan och är nu International Champion i FIFe! Så roligt. ♥️ Vi hade två fina dagar på Värmlands kattklubbs internationella kattutställning den 2–3 juli 2022 i Forshaga (strax ovanför Karlstad), med vänner, nya bekanta och fantastiskt god mat på sina håll.

Den här gången hade vi bara med oss Yen, vilket egentligen inte är så bara. 🙂 Det blir enklare att ha en katt istället för flera, och jag var nog rätt så tacksam ändå för att vi hade så lite att ha koll på. Den här utställningen ville båda våra domare för helgen ändra massor i bedömningsordningen (alltså gick ingen av dem helt i nummerordning), vilket ledde till lite förvirring för mig men också flera andra. Nåja, med det sagt så var det inte så farligt ändå – allt löser sig ju till slut, bara man inte får panik eller stress.

Bedömningarna

På lördagen dömde Ksenia Karpinska lilla Yen, och hon fick en väldigt bra bedömning. I uttagningen till nomineringen för vuxna honor i kategori 3 valde Ksenia mellan Yen och Linneas (SE*Niním’s) fina Bella. Det blev Bella som fick nomineringen till slut efter övervägande, och det är klart man blir glad för andras skull, och särskilt när det även innebär att det ju ändå är en britt som ska gå i panelen! För så funkar det ju litegrann, precis som en klok utställningskompis sa: om inte ens egna katter inte går i panelen, så hoppas man ju på sina vänner, därefter på andra inom samma ras som en själv. Och såklart hejar man på sina klubbkamrater också, hihi. 🙂

På söndagen var det Marcin Biernaczyk som dömde Yen, och hon fick en strålande bedömning. Hon blev dessutom nominerad med väldigt fina ord. I och med att Yen fick sitt sista cert, nr 5 i ordningen, så fick hon också titeln International Champion! Så roligt! Yen var den första Meduseld’s-katten som blev Champion 2018, och nu är hon också den första med vårt stamnamn som blivit International Champion. Jippi! 🙂 🙂 Väl i panelen skötte sig Yen strålande bra, men dessvärre räckte det inte hela vägen. En fin Bengal blev BIS denna gång.

Yen har varit väldigt duktig hela helgen, hon är inte speciellt van vid att vara på show men är verkligen en liten stjärna enligt mig. Snällare katt kanske inte existerar. När helgen var slut var det dags att packa ihop och åka hem mot östra sidan Sverige. Vill rikta ett stort tack till min kära syster Emma som följde med på resan och som hjälpte mig & Yen helt fantastiskt under helgen och på resorna.

Translate Site »