I början av juli åkte vi till Uppsala och Ultuna Djursjukhus (UDS) för att HCM-undersöka två av våra katter, Éowyn (WCF CH SE*Meduseld’s HS Fizzypop) & Andúril (S*Javeliner’s Jura Legacy). Denna gång var det Ingrid L & Åsa O som skötte undersökandet. Båda tjejerna skötte sig utmärkt, och som vanligt var det mycket trevligt att träffa på hjärtteamet. 🙂

HS Fizzypop ”Éowyn”
Jura Legacy ”Andúril”

Båda tjejerna har normala hjärtan

Det var Éowyns första HCM-scanning (ca 1,5 år gammal) och Andúrils andra tillfälle (ca 3 år gammal). Eftersom HCM kan utvecklas över tid så är det alltid mer nervöst att undersöka en något äldre katt än en ung. Det är väldigt viktigt att man fortsätter scanna katter högre upp i åldrarna (gärna upp till hela 8 års ålder). Nu såg allt bra ut och vi kan därför fortsätta våra avelsplaner precis som planerat.

Kattungeplaner

Tanken är att Éowyn och Sterling ska dejta varandra lite längre fram i tiden. <3 I dagsläget har vi ingen aktiv plan på någon ny kull efter Andúril, men mer om det får komma senare. 🙂

Translate Site »