Som vi har väntat på den här fina killen! Han är korthårig, lilamaskad och så snygg. Han kommer från Anita & Andreas som har katteri MagicMoments i Österrike. Det var ett äventyr att hämta honom, men allt gick bra och Mogli – eller Moses som han kommer att kallas hemma hos oss – tog flyg och resa väldigt bra.

Jag är mycket imponerad över hur duktig, fin och snäll Moses är. Det har varit en jätteprocess, men jag är så glad över att få förtroendet att få ha denna guldklimp hos vår familj. Eftersom det fortfarande är pandemi med coronaviruset så behövde denna import förberedas mycket mer noggrant än normalt. Bland annat eftersom jag behövde skaffa rätt sorts ansiktsmask (FFP2-modellen) göra ett PCR-test, och kontinuerligt uppdatera mig om lägesbilden i Österrike och Sverige.

När det blev lockdown i Österrike de första tre veckorna i december så kände jag viss panik, det får erkännas. Som tur är bedömde man att det räckte, och gränserna öppnades upp igen för turister. Pjuh!

Ansiktsmask en hel dag

Men jag kom iväg som planerat och allt gick bra. Det mest ”konstiga” var nog att ha på sig ansiktsmask en hel dag, och just FFP2-modellen sluter ju mycket tätare runt näsa och mun så det var ovant men funkade fint även det. Resan tog verkligen större delen av dagen. Tur att vi bor bara ca 35 minuter från Arlanda. Ändå startade dagen 03:00 då alarmet gick, och flyget avgick mot Wien kl 06:35. Sen spenderade jag hela dagen i staden vilket var väldigt trevligt – såklart med mask hela tiden.

Snälla Anita & Andreas och deras son mötte upp mig på flygplatsen på kvällen med lilla kattprinsen och vi hade en mycket trevlig fikastund. Det får mig att inse att man saknar att träffa ”kattfolk” som man gjorde förut, det var väldigt kul att prata och att träffas i verkligheten för första gången. Jag är så tacksam för allt Anita & Andreas gjort för mig & Moses, bara att skjutsa lilla prinsen tog dem 2,5 timme enkel resa med bil. :O

Avfärden hemåt gick kl 21:00 och vi landade på Arlanda kl 23:20. Min man Adam hämtade mig och Moses, och när vi väl kom hem hade klockan redan blivit 00:20. Det tar verkligen tid när man reser. 🙂

Framtidsdrömmar

Nu när han är hemma så fortsätter ”jobbet”. Det finns en del pappersarbete att ordna med. Mitt i allt fantiserar man om kattutställningar. Det vore så otroligt roligt ifall vi kunde få till någon utställning 2022 i Sverige, för jag längtar verkligen efter att kunna visa upp den här otroligt vackra lilla krabaten. 🙂

Dags att logga ut nu. Vi hörs!

Translate Site »