F-kullen. Fyra underbara kattungar i olika färg. En riktig drömkombo mellan pappa Essing & mamma Andy! Namnen har tema adjektiv, alltså ord som beskriver. Sedan har vi lite andra tankar med namnen också, så jag tänkte berätta lite kort om dem.

  • The Lovely Briar Rose – ”The Lovely” betyder ”Den ljuvliga”, och ”Briar Rose” är Törnrosas namn på engelska. I Disneys filmversion så bråkar ju féerna om vilken färg Törnrosas klänning ska ha, blå eller rosa. Och vår Briar är ju ”båda” eftersom hon är blåsköldpaddstabby (creme istället för rosa). 🙂 Och så har hon ju virvlar på sidorna, som man kan likna lite vid rosor eller törnen. <3
  • The Sublime Cináed – Den här kattungen fick bära namnen av två fina kattherrar som vi fått förmånen att lära känna, och en av dem delade vi livet med i många år: Kenneth, vår rödtigrérade huskatt som somnade in 2019, & Lajm, en nära väns röd-vita Perser-katt. ”The Sublime” betyder ”sublim”, alltså ”storslagen” kan man säga. Och ”Cináed” fick han heta då det är ett skotsk-gäliska namn som betyder ”född av eld”. Det passar ju eftersom han är rödspotted till färgen. Det här namnet hade vi sparat på, eftersom Cináed är den ursprungliga formen av namnet Kenneth.
  • The Splendid Sterling – Vi visste redan innan kullen var född att vi ville döpa en hane till Sterling, eftersom det har en liknande klang som pappa Essings namn. ”The Splendid” kan översättas bl.a. till ”praktfull”. Vi är mycket nöjda med att det föddes en blåmaskad kille som detta namn passade perfekt till.
  • The Remarkable Isambard – ”The Remarkable” betyder ungefär ”anmärkningsvärd” eller ”märkvärdig”. Isambard är ett norman-germanskt namn med ursprung och betyder ”iron-bright” eller ”järnyxa”. Det första elementet kommer från isarn som betyder järn (eller stål). Det andra elementet kommer antingen från biart-r (ljus, härlig) eller från barđa (en bred yxa).

SE*Meduseld’s The Lovely Briar Rose

BSH g 22 – Brittiskt korthår blåsköldpaddstabby

Hona / Female

SE*Meduseld’s The Sublime Cináed

BSH d 24 – Brittiskt korthår rödspotted

Hane / Male ♂️

SE*Meduseld’s The Splendid Sterling

BSH a – Brittiskt korthår blå

Hane / Male ♂️

SE*Meduseld’s Remarkable Isambard

BSH a – Brittiskt korthår blå

Hane / Male ♂️


Dam:

S*Javeliner’s Jura Legacy

BSH h – Brittiskt korthår chokladsköldpadd

Sire:

SE*Meduseld’s Essing

BSH a 21 33 – Brittiskt korthår blåtabbymaskad

Translate Site »