För att delta på en kattutställning i SVERAK behöver du vara medlem i en svensk kattklubb, samt ha din katt registrerad i SVERAK (katten ska ha SVERAK-utfärdad stamtavla – OBS! Gäller inte utländska gästutställare).

VRK

Vilken klubb ska jag välja?

Vi rekommenderar självklart vår kattklubb VRK (Västerås Kattklubb), som har sitt säte i Västerås. Men det kan också vara klokt att titta på lokala klubbalternativ, då många klubbar arrangerar medlemsaktiviteter som kan vara svåra att delta i om man bor långt ifrån klubbens säte.

På sverak.se kan du enkelt hitta alla klubbar som är SVERAK-anslutna.


Anmäl till svenska utställningar genom SVERAK Login (Mina Katter)

Den nya tjänsten SVERAK Login (även känt som ”Mina Katter”) gör det enkelt att anmäla din katt till utställning – för att kunna använda den behöver du skapa ett konto. Det har aldrig varit enklare att få en katt anmäld till utställning, det är en garanti. Alla katter där du står som registrerad ägare (i SVERAK) finns automatiskt inlagd i systemet. I första hand ska du använda Mina Katter om du har möjlighet.

På den här länken finns det en guide för hur du gör för att skapa konto, anmäla till utställning med mera: https://www.sverak.se/mina-katter-on-line/

Gammal metod!

Anmäl till svenska utställningar med SVERAKs anmälningsblankett

Uppdatering 2022: Det är numera vanligt att klubbar lägger upp en speciell länk med anmälningsformulär för katter som inte hunnit registreras när utställningsanmälan öppnar (viktigt är att katten ska vara registrerad när utställningen går av stapeln, så vänta inte med registreringen), eller om enskilda utländska FIFe-medlemmar ska delta på en svensk utställning. Denna länk hittar man vanligen på klubbarnas webb vid utställningsinbjudan.

OBS! Föredras ej – men ibland kan det av olika anledningar vara nödvändigt att använda blanketten. Exempelvis om en katt är under registrering i SVERAKs stambok och ännu ej finns inlagd i systemet. Observera att detta ej är fallet om du ännu ej äger SVERAK-registrerad katt. Be i sådant fall nuvarande ägare/uppfödaren att anmäla katten åt dig – och maila klubben som arrangerar utställningen om att det är du som tänker ställa ut katten när utställningen väl går av stapeln..

Om du anmäler via utställningsblanketten så ska den skickas in till din klubbs utställningssekreterare.

Här laddar du ned Blankett 1501 – Utställningsanmälan. Notera att man föredrar att man anmäler sin katt online via SVERAKs system Mina Katter.


Betala in anmälningsavgiften

För att en anmälan ska anses vara komplett så måste anmälningsavgiften betalas. Det gör du i samband med att du anmäler din katt. Detta är mycket viktigt att du gör så snabbt som möjligt för att man ska vara säker på att öka chanserna till att komma med på showdagen/dagarna.


Bekräftelsen kommer ca 2 veckor innan showen

Har du anmält genom Mina Katter kommer bekräftelsen att hamna där (klicka in dig på den aktuella utställningen). Har du anmält via pappersblankett ska du titta i din e-post (och glöm inte att kolla skräppostmappen). Stäm av att alla uppgifter i bekräftelsen stämmer (kattens uppgifter såväl som vilken klass katten tävlar i, och så vidare).


Viktigt! Håll dig uppdaterad om showen!

Det är alltid klokt att hålla sig uppdaterad om utställningen. Tyvärr uppdaterar de flesta klubbar inte sin webbsida med de senaste nyheterna, utan framförallt sker de flesta uppdateringar på Facebook. Gå med i relevanta grupper eller ”event” på Facebook för att vara kontinuerligt uppdaterad.


Intresserad av mer?

Till vår guide för hur kattutställningar går till


Translate Site »