Vackra Shelle, Jasminella from Fern Flower*LV har flyttat in till vårt katteri. Vi har fått den spännande möjligheten att ta över den här vackra tjejen från Toma (Pims uppfödare), eftersom att hon kommer lägga sin uppfödning på paus framöver (vilket vi såklart tycker är synd att hon gör).

Det är ju inte helt lätt att föda upp colourpoint-britter, eftersom det såklart behövs fler aktiva linjer (det gäller inom varje färgvariant på britterna). Så därför är det verkligen roligt att vi fått möjligheten att ta del av de här linjerna. Några av dessa linjer som Shelle har finns redan i Sverige, men några av de andra linjerna är mer ovanliga här. Hon passar bra i min vision om solida lilamaskade britter, eftersom hon själv är lila(tabbymaskad) och bär på solid-anlag. Shelle är en import från Lettland från början, men har spenderat hela sitt vuxna liv i Litauen. Där har hon fått en kull med kattungar och är för tillfället suprelorinchippad (”kastrations”chippad). Vi hoppas på att hon börjar löpa igen någon gång nästa år – det är verkligen inte någon brådska för oss, såklart.

Nu känner vi ju såklart inte Shelle så bra ännu, men av det jag har märkt under de senaste dagarna är att hon är precis sådär kelen och kärleksfull som jag fått beskrivet för mig. En riktigt lugn, följsam britt-dam som blev helt till sig när hon fick sniffa på lite kattmynta. Hihi. Underbar tjej detta.

Translate Site »