🏆 D-kullen BIS pĂ„ VRKs utstĂ€llning! 🏆

Posted on Posted in HÀlsningar frÄn kattungarnas nya hem, Kattungar, Senaste blogginlÀggen, UtstÀllning
IgÄr var det Àntligen dags för den stora dagen som vi vÀntat pÄ sÄ lÀnge. Halva D-kullen befann sig pÄ plats i VÀsterÄs med sina nya familjer, jag och Adam hade med oss vÄr lille Pim-Pim. MÄlet med dagen var att stÀlla ut kattungarna i kullklass samt individuella bedömningar och att Pim skulle stÀllas ut för första gÄngen i klass 7.

Dagen till Ă€ra hade VĂ€sterĂ„s kattklubb Eurovision-tema pĂ„ utstĂ€llningen (eftersom denna helg lĂ€mpligt nog sammanföll med Eurovision i Israel). Mycket glitter och annat hĂ€rligt med andra ord. Vi hade silverkuddar till vĂ„ra burskynken, men tyvĂ€rr var det inte tillrĂ€ckligt för att kamma hem en vinst i tĂ€vlingen “bĂ€sta burskynke”. 😉

 

 

 Nu till dagens bedömningar 


Efter vĂ€ntan, vĂ€ntan och Ă„ter vĂ€ntan blev det dags för Chappo (SE*Meduseld’s Thor) att bedömas av danska domaren Pia Nyrup. Hon gav en jĂ€ttefin bedömning, och sedan var det dags för Venom (SE*Meduseld’s Venom). Han fick ocksĂ„ en jĂ€ttefin bedömning av samma domare, och eftersom de tĂ€vlar i samma klass och samma fĂ€rg (svartspotted) sĂ„ blev det sĂ„ att de konkurrerade med varandra om vem som skulle placeras som Excellent 1. Efter lĂ„ng, lĂ„ng fundering dĂ€r Nyrup förklarade att hon egentligen helst hade velat kombinera katterna till en enda, eftersom skillnaderna var sĂ„ smĂ„ och styrkorna hos dem bĂ„da olika – sĂ„ valde hon Venom till slut. VĂ€lkommen tillbaka var Venom ocksĂ„ för nomineringen, men sedan tog det stopp.

Chappo (Thor) hos domare Pia under bedömning
Venom i matte Jessicas famn innan hans bedömning

Strax dĂ€refter var Charlie (SE*Meduseld’s Mystique) uppe hos domare Sirpa Lindelöf, ocksĂ„ hon fick en jĂ€ttefin bedömning. Även Charlie var vĂ€lkommen tillbaka för nominering, men dĂ€r tog det dessvĂ€rre stopp.

Charlie (Mystique) i husse Jonas famn nÀr domare Sirpa skulle vÀlja sin nominering

Pims bedömning krockade dessvÀrre med kullbedömningen, sÄ Adam fick visa honom helt sjÀlv men det ska tydligen ha varit bara positiva saker som domare Sirpa Lindelöf hade att sÀga om honom. Han var ocksÄ vÀlkommen tillbaka för nominering, men tyvÀrr höll det inte heller hela vÀgen för honom och dÀr tog det stopp.

Kullbedömning som ledde till BIS

Raskt skyndade vi oss sedan med alla kattungar till nĂ€sta domare, Petra ČernĂĄ, som skulle sköta kullbedömningarna. För ovanlighetens skull var det flera kullar anmĂ€lda till kullklass, och förutom vĂ„r egen kull var det tvĂ„ andra pĂ„ plats. Efter att ha bedömt kullarna enskilt behövde ČernĂĄ nu vĂ€lja vilken kull som skulle placeras som 1:a, 2:a och 3:a. Efter nogranna iakttagelser dĂ€r ČernĂĄ tittar pĂ„ jĂ€mnheten i kullen valde hon vĂ„r som första placering! Nominerade med andra ord & senare ocksĂ„ Best in show! Jippi! Det var ett stort ögonblick för mig och alla Ă€gare som representerade vĂ„r D-kull att ta emot pokalen för BIS i panelen. 💟

Stort tack till er alla som kom och visade era underbara kattungar! Jag Ă€r bĂ„de stolt och tacksam över att de hamnat hos er!Â đŸ±đŸ’Ÿ