Igår var det äntligen dags för den stora dagen som vi väntat på så länge. Halva D-kullen befann sig på plats i Västerås med sina nya familjer, jag och Adam hade med oss vår lille Pim-Pim. Målet med dagen var att ställa ut kattungarna i kullklass samt individuella bedömningar och att Pim skulle ställas ut för första gången i klass 7.

Dagen till ära hade Västerås kattklubb Eurovision-tema på utställningen (eftersom denna helg lämpligt nog sammanföll med Eurovision i Israel). Mycket glitter och annat härligt med andra ord. Vi hade silverkuddar till våra burskynken, men tyvärr var det inte tillräckligt för att kamma hem en vinst i tävlingen ”bästa burskynke”. 😉

 Nu till dagens bedömningar …

Efter väntan, väntan och åter väntan blev det dags för Chappo (SE*Meduseld’s Thor) att bedömas av danska domaren Pia Nyrup. Hon gav en jättefin bedömning, och sedan var det dags för Venom (SE*Meduseld’s Venom). Han fick också en jättefin bedömning av samma domare, och eftersom de tävlar i samma klass och samma färg (svartspotted) så blev det så att de konkurrerade med varandra om vem som skulle placeras som Excellent 1. Efter lång, lång fundering där Nyrup förklarade att hon egentligen helst hade velat kombinera katterna till en enda, eftersom skillnaderna var så små och styrkorna hos dem båda olika – så valde hon Venom till slut. Välkommen tillbaka var Venom också för nomineringen, men sedan tog det stopp.

Chappo (Thor) hos domare Pia under bedömning

Venom i matte Jessicas famn innan hans bedömning

Strax därefter var Charlie (SE*Meduseld’s Mystique) uppe hos domare Sirpa Lindelöf, också hon fick en jättefin bedömning. Även Charlie var välkommen tillbaka för nominering, men där tog det dessvärre stopp.

Charlie (Mystique) i husse Jonas famn när domare Sirpa skulle välja sin nominering

Pims bedömning krockade dessvärre med kullbedömningen, så Adam fick visa honom helt själv men det ska tydligen ha varit bara positiva saker som domare Sirpa Lindelöf hade att säga om honom. Han var också välkommen tillbaka för nominering, men tyvärr höll det inte heller hela vägen för honom och där tog det stopp.

Kullbedömning som ledde till BIS

Raskt skyndade vi oss sedan med alla kattungar till nästa domare, Petra Černá, som skulle sköta kullbedömningarna. För ovanlighetens skull var det flera kullar anmälda till kullklass, och förutom vår egen kull var det två andra på plats. Efter att ha bedömt kullarna enskilt behövde Černá nu välja vilken kull som skulle placeras som 1:a, 2:a och 3:a. Efter nogranna iakttagelser där Černá tittar på jämnheten i kullen valde hon vår som första placering! Nominerade med andra ord & senare också Best in show! Jippi! Det var ett stort ögonblick för mig och alla ägare som representerade vår D-kull att ta emot pokalen för BIS i panelen. ?

Stort tack till er alla som kom och visade era underbara kattungar! Jag är både stolt och tacksam över att de hamnat hos er! ?

Translate Site »