Jag och Anita (Rozehip’s) arrangerar en britträff i sommar där alla som äger Brittiskt lång- eller korthår får möjlighet att träffas och umgås. Samt delta på spännande föreläsningar om pälsvård och genetik. 🙂

Välkommen till Gotland!

Välkommen till en helg på Gotland, där vi uppfödare & utställare av Brittiskt korthår & Brittiskt långhår får möjlighet att träffas i samband med spännande föreläsningar.

Vi kommer ha mycket tid och möjlighet till intressanta diskussioner och om man vill kan man utforska delar av underbara Visby och Gotland. Alla som vill har möjlighet att grilla tillsammans och umgås – då bjuder vi på mousserande vin & alkoholfritt.

Pälsvårdsföreläsning

Det finns massor att lära sig om olika pälstyper, både kort och lång päls. Hur tar man hand om pälsen bäst mellan utställningar, kullar och på den stora showdagen? Det och mycket mer kommer vi prata om.

Vi har bjudit in erfarna pälsvårdsexperten Annie Gardell (Zoomarket) som kommer att prata om hur man tar hand om päls till vardags och till show.

Brittens genetik – färg & mönster

Söndagen ägnas åt en snabbkurs i genetik gällande färger & mönster, eftersom det är en mycket viktig aspekt i brittaveln. Kursens innehåll kommer att anpassas efter kursdeltagarnas nivå, samt innehålla diskussioner & praktiska övningar.

  • Arvsanlagens nedärvningsformer (exempelvis dominanta & recessiva anlag, könsbunden nedärvning)
  • Brittens färggenetik (exempelvis rött och svart pigment, agouti & non-agouti, inhibitorgenen, vitfläck)

Inbjudna föreläsare

Föreläsare om pälsvård: Annie Gardell (Zoomarket)

Föreläsare om genetik: Hanna Billfeldt (S*Billfeldt’s) & Anita Sundh (S*Papadino’s)


Denna helg har redan varit.

Tack till alla deltagare, föreläsare och sponsorer!

Translate Site »