I lördags kväll/natt föddes vår fjärde kull i katteriet, mamma Yen skötte förlossningen helt utmärkt och inom loppet av 2,5 timme från första bebisens ankomst hade den sista ungen nedkommit. Alla mår bra, och mamma Yen är en väldigt duktig mamma som månar om sina små på bästa sätt. Den här kullen är född hos kära Hanna, som är fodervärd till Yen å mina vägnar. Det innebär att kullen växer upp i Danderyd (Stockholm), men det är jag som är uppfödaren (och som man ska kontakta om man är intresserad av en unge ur kullen).

Det blev 6 st bebisar, och om jag har sett rätt så är det 4 hanar och 2 honor. Alla hanar är svartspotted (n 24) och honorna är bruntabbymaskade (n 21 33), alla korthår. Just nu avvaktar vi fortfarande med namn, tills dess att vi alla har rett ut vilka namn det blir. Ett som är klart är i alla fall att det blir utifrån något slags tema, precis som med tidigare kullar vi har haft. Jag har mina föraningar om vad temat blir, men tills dess det är spikat så kommer jag inte berätta det här. 😉

Stolta föräldrar till kullen är CH SE*Meduseld’s Yen (BSH a 24), ”Yen” och pappa S*Sagotassens Hemulen (BSH n 21 33), som kallas för ”Mulle” till vardags.

Intresset för kullen är stort

I korthet vill jag bara meddela att det finns ett stort intresse för kullen – det innebär att jag idag sitter och funderar över hur vi på bästa sätt ska återkoppla till alla som har visat intresse. Det kan dröja ett litet tag till innan det sker, då det finns en del att fundera över i detta för att alla ska bli så nöjda det går. Ha lite mer tålamod med detta.

Fotosession igår

Eftersom vi inte har velat störa ungarna allt för mycket har vi inte fotat dem förrän igår. Idag har jag haft möjlighet att gå igenom bilderna och lägga upp dem här på hemsidan, nedan kan man titta på resultatet. 🙂


Black tabby spotted British shorthair kitten 4 days old resting in owners hands

Black spotted british shorthair kitten walking 4 days old

Brittiskt korthår svartspotted kattunge, vilar i ägarens händer

Svartmönstrad brittiskt korthår kattunge 4 dagar gammal

Brittiskt korthår Colourpoint bruntabbymaskad 4 dagar gammal med bokeh i bakgrunden

Brittiskt korthår bruntabbymaskad 4 dagar gammal

Translate Site »