Ja, precis som rubriken säger så anordnade Birka kattklubb också i år en show med chans till två certifikat under en utställningsdag. Det hela var riktigt smidigt också i år, med två utställningar i gång samtidigt. Både smidigt och proffsigt. Det gick bra för Pim & Tegan också, så vi är supernöjda med dagen.

Pims bedömningar

På förmiddagen hade Pim domare Angelika Kneifel, där vi hamnade i lite färgdiskussioner eftersom Pim har en så ovanlig färgkombination (fawn, vitfläck och colourpoint). Men vi var överens om att det stämde med färgen i slutet av bedömningen, och jag fick till och med höra en kul anekdot om färger som Kneifel själv hade varit med om. EX1 med noteringen ”very attractive boy” på bedömningssedeln och välkommen tillbaka för nominering, men där tog det stopp. En snygg ocicat vann välförtjänt NOM, men Pim blev i alla fall 2a och bästa Brittiska korthår vid bordet. Andra bedömningen gick också den väldigt bra hos Sabine Mösch, som var väldigt förtjust i Pim. Han fick en jättefin bedömning med ett stort hjärta på bedömningssedeln, samt var välkommen tillbaka för nomineringarna även denna gång. Det slutade i upprepning av första bedömningen, och den lilla ocicat:en knep NOM igen. Vi är mycket nöjda ändå.

Tegans bedömningar

Tegan bedömdes av Alexey Shchukin, allt gick jättebra och Tegan fick en fin bedömning och extra beröm för hennes fina huvud och profil. EX1 CACIB och ”calm, sweet, tender girl” i noteringen på bedömningssedeln. Tegan var också välkommen till nomineringarna, men där tog det stopp då Kickis vackra Tess knep NOM. Detta var sista certifikatet som Tegan får ta i Sverige, nästa certifikat måste vara utländskt – och som av en slump 😉 har vi bokat in en resa till Åbo där Turok råkar ha utställning i helgen. Hihi. Det betydde att Tegan inte fick delta i tävlan på andra bedömningen, utan bedömdes enbart för ”presentation only”.  Där fick hon jättefin bedömning av Charles Spijker, så det var superkul att hon fick vara med på ett hörn även om det inte genererade något certifikat eller möjlighet till annan tävlan.

Tidig hemgång

Vi som inte gått vidare till panelerna belönades med tidig hemgång, så vi drog iväg på eftermiddagen. ? Riktigt skönt! Då hann vi dessutom göra ett stopp hemma hos Hanna & Mark för att hälsa på Yen. Hon har blivit en riktig tjockis nu – och det är fortfarande 3 veckor kvar på dräktigheten. Undrar hur många det är som gömmer sig där inne …

Tack för en trevlig helg allesammans!


Adam fotade lite under dagen


Kerstin Norlin (S*Kärran’s) fotade också massa fina bilder

Foto: Kerstin Norlin, S*Kärran’s

Anna visar fram det brittiska korthåret Pim vid valet av domarens bästa juniorkatt

Foto: Kerstin Norlin, S*Kärran’s

Anna visar fram det brittiska korthåret Pim vid valet av domarens bästa juniorkatt

Foto: Kerstin Norlin, S*Kärran’s

Pim sitter på bordet och väntar på bedömning

Foto: Kerstin Norlin, S*Kärran’s

Pim sitter på bordet och väntar på bedömning

Foto: Kerstin Norlin, S*Kärran’s

Pim vid domarbordet, fawnmaskad bicolour

Foto: Kerstin Norlin, S*Kärran’s

Translate Site »