Det blev en otrolig utställningshelg när SNRF hade sina två internationella utställningar i Kungsör. SNRF tillhör kattorganisationen WCF och är därför inte samma som SVERAK (som tillhör FIFe). Min syster Emma är med i det kattförbundet, och det är fritt fram för mig som SVERAK-medlem att ställa ut i WCF så därför följde jag med. Jag och Emma åkte iväg med Pim (LT*Amber Wishes Rockabye Baby, BSH p 03 33) och Emmas två Selkirks Hex (Emenheim Hex, SRS n 33) och Boris (S*Tjejringens Båtsman, SRL e 03). For iväg gjorde vi redan på fredag kväll och bodde på det väldigt fina Herrfallet camping i en stuga som skulle räckt till bra många fler än oss två! Kan varmt rekommenderas.

Lördag

Efter några timmars väntan på vår tur började det med en jättefin bedömning från vår domare för dagen, Mr Roman Nitsenko från Ryssland. Allt Mr Nitsenko sa om Pim (LT*Amber Wishes Rockabye Baby) var toppen, kropp, huvud, uttryck, päls och färg var super enligt Mr Nitsenko. Men pälsen kunde vara något kortare, hakan och pannan något bättre. Vi gick därifrån mycket nöjda med bedömningen. Vi hade redan fått reda på av Mr Nitsenko att Pim fick sitt certifikat, så vi kunde lugnt fokusera på nästa punkt för dagen.

Boris fick en jättefin bedömning av domare Brigitta Redford, men behöver fortfarande växa i sig lite. Han ser ut att bli en stor kraftig hane när han är färdig, och då måste man ju låta tiden ha sin gång. Hex också en väldigt bra bedömning av Roman Nitsenko, även hon behöver växa i sitt utseende något mer – men det var mycket positivt om henne med. Som kattmoster blev jag väldigt stolt över hur duktiga katterna var och vad fina bedömningar de fick.

Kattunge-ringen

Både jag och min syster Emma anmälde våra småkillar till kattunge-ringen, och där blev jag redigt förvånad när Pim blev placerad som 3:a av 21 deltagande katter. Wow! Det är helt otroligt vad bra det gick. ?

Dags för panelen!

Dessutom visade det sig att Pim blivit nominerad (domarens bästa) till panelen, där det gick jättebra. Han blev framröstad till Bästa ungdjur korthår hane 6-10 månader av domarna, mot en vacker bengalhane och en superfin europé. Sedan mötte han en jättefin Brittiskt korthårs-hona när domarna skulle kora Bästa undjur korthår (total) 6-10 månader, och där blev jag om än mer förvånad när det blev Pim! Herregud.Sedan var det upp mot andra undjur som blivit framröstade som bäst i sina hårlag (korthår, semilånghår, långhår), men längre kom inte Pim denna gång.  Matte blev så oerhört rörd, chockad och tacksam över detta. Med oss fick vi en stor kokard och en pokal! ??

Söndag

Idag skulle Pim bedömas av domare Phillipa Mary Holmes från Storbritannien. Även fast jag har varit med om många bra bedömningar av många väldigt kompetenta domare, så måste jag säga att Holmes bedömning var en av de härligaste jag har haft. ”Delightful” skulle jag nog beskriva det. Det hon sa om Pim höll jag helt med om, dessutom älskade hon vad hon såg så det kanske inte är helt konstigt att jag höll med. Mer panna, kortare päls, bättre haka om hon nu skulle anmärka på något, sa hon.

Boris fick en jättebra bedömning av Phillipa Mary Holmes, som även hon konstaterade att han behöver växa i sig något mer. Han är väldigt lovande. Hex fick sin bedömning hos Brigitta Redford som ryste till när hon såg Hex: ”Selkirk Rex Shorthair … YES!” ?Det var kärlek kan man säga, Hex fick en jättefin bedömning och återigen blev kattmoster jättestolt.

Paneldags!

Pim blev nominerad även idag och väl uppe i panelen blev han framröstad som Bästa undjur korthår hane 6-10 månader mot samma europé som gårdagen –  igen!!! Herregud … det kunde jag ju aldrig ha trott! Den här dagen tog det dock stopp där, när han mötte samma hona som dagen innan och denna gång var det hennes tur att bli framröstad som den bästa. Jaja, det är chamen med utställning. En pokal till Pim idag också. ?

Tack allesammans …

… för en fantastisk helg. Det var så roligt att träffa så många kända ansikten såsom några nya bekantskaper. Denna helg var verkligen sådär så som det ska vara – vänligt, varmt och underbart. Tack!!! Och särskilt tack till min kära syster, som tog hand om mig, Pim och dessutom sina egna två katter under helgen. Du är ovärderlig, Emma. ?

Alla foton nedan är tagna av Emma Carlsson (Emenheim cattery):

Foto: Marina Walström (S*Tjejringens)

[spacer height=”20px”]

Translate Site »