Äntligen löper Yen! Vi har ju väntat i flera månader på att hon skulle komma igång så nu är vi väldigt förhoppningsfulla nu kan jag säga. Gentlemannen vi har sett ut heter Mulle (S*Sagotassens Hemulen), en bruntabbymaskad hane som är HCM-scannad, HD-normal och PKD-fri. Så håll tummarna för oss – vi vill ju särskilt ha maskat utfall.

Möjliga färger i denna kombo (hanar/honor):

Brunmaskad (brown colourpoint, n 33)

Bruntabbymaskad (brown tabby colourpoint, n 21 33)

Svart (black, n)

Svartspotted (black tabby spotted, n 24)

Statistiskt uträknat finns det 50% chans för att varje bebis blir maskad/colourpoint. Helt oavsett blir alla bebisar bärare av colourpoint-anlag. Gällande mönstrat (agouti) så gäller följande: 75% chans till att bebisarna blir agouti (varav 25% chans till homozygot agouti) och 25% chans till non-agouti (enfärgade). Vad som sedan blir fallet, det märker vi först när bebisarna har anlänt. 

Translate Site »