Jag hade tänkt uppdatera om utställningsresultat tidigare än vad jag gjort, det har tagit lite mer än en vecka att uppdatera. Eftersom Kerstin Norlin (S*Kärrans) tog så fina bilder på Tegan som jag ställde ut så vill jag ju såklart visa dem.

Speedcats utställning 4 augusti

En av de varmaste utställningar jag har varit på! Som tur är hade vi med burfläkt, för på eftermiddagen var det olidligt inne i Täljehallen (Södertälje). Det var en rolig utställning med massor av underbara utställare och vackra katter på plats. 🙂 Med oss hade vi Tegan, som dömdes av Vladimir Isakov. Det blev en intressant bedömning, eftersom han flaggade för att Tegan eventuellt är goldentabbymaskad, inte bruntabbymaskad. Det kan ibland vara svårt att se den skillnaden, men han visade lite vart han såg tecknena och jag är nu kluven till hur vi ska göra framöver. Hon blev ändå dömd till slut som en bruntabbymaskad, vilket innebar att Tegan fick sitt första ”vuxen-cert” (CAC)! Jippi! Upp för nominering, men där gick vi inte vidare. Kändes nästan lika bra, vi hade nog smält bort när det var dags för panelen annars.

Foto: Kerstin Norlin

Foto: Kerstin Norlin

Tack för en rolig utställning, Speedcat! Och tack Kerstin för de fina fotona!


Brittringens specialutställning för Brittiskt korthår och långhår på Solvalla / Djurens helg 12 augusti

Det var en jättekul tillställning, en utställning för bara britter! Eftersom det inte var en officiell utställning fick vi som ställde ut våra katter istället en oerhört tydlig och grundlig genomgång och bedömning av de katterna vi hade med oss av domare Hannah Jensen. Tegan blev tvåa i klassen ”Fertila honor utan titel”, efter Ulrika Erikssons jättefina S*Applecat Ullet of Sweden (BSH g) – det blev jag väldigt glad och stolt över förstås.

Det var oerhört lärorikt och roligt, jag hoppas på fler gånger! Tack Brittringen för en lyckad helg! Och tack igen till underbara Kerstin som tog så fina bilder även denna helg.

Foto: Kerstin Norlin

Foto: Kerstin Norlin

Foto: Kerstin Norlin

Translate Site »