Ännu en utställningsdag. Nu åkte jag inte bara för att titta på andras katter, idag var det dags för mig att ställa ut själv. Med mig idag var min kära Adam och Tegan (Nittsjöns Tornado), samt Erik och Ester (SE*Meduseld’s Krona).

Som alltid börjar dagen tidigt när man ska på utställning. Bilen packade vi igår och matsäck förberedde vi också inför dagen. Det enda vi behövde göra var att komma ihåg att ta med oss Tegan. Sen for vi iväg till Uppsala för att hämta Erik och Ester.

Framme i Rasbo!

Vi installerade oss snabbt vid våra platser, sen behövde vi inte vänta länge innan det var dags att visa upp första katten – Ester – hos domaren Vladimir Isakov (Vitryssland). Som alltid behöver man bara ordna till katten något inför bedömningen, under förutsättning att övrig preparering (läs badning) skötts på ett bra sätt. Erik hade preparerat Ester och hon var i väldigt fin kondition. Det som behövde förbättras var lite mer krispighet i pälsen. Det kan man lägga i själv, vi brukar använda K9 Crisp Spray som ger lite textur på pälsen.

Den här gången fick vi inte helt till det men som en slags fairy godmother kom Christina förbi och kände lite på Esters päls – för mjuk, konstaterade hon och försvann iväg för att hämta lite crispspray. Med expertvana la hon i precis så mycket krisp som Ester behövde, så var vi redo för bedömning nu, nu, nu. Precis i rättan tid blev vi klara med fixet.

Dags för Esters bedömning & ”the fairy godmother”

Vladimir Isakov har jag aldrig haft som domare tidigare, men jag kan verkligen säga att jag gillade hans sätt att hantera katten på väldigt mycket. Han hade många fina saker att säga om Ester, han tyckte hon hade ett vackert ansikte med stora fina runda ögon. Även hennes panna fick beröm(!). Anmärkningarna hon fick gällde hennes mognad och ålder i utseendet, hon behöver lite mer tid för att bli mer jämn. Hon är ju faktiskt bara 13 månader gammal så inte är det speciellt konstigt. Hon fick sitt certifikat, CAC, utan krusiduller och hälsades varmt välkommen att komma tillbaka till panelen minst 3 gånger av Isakov så att vi verkligen skulle förstå det ?, samt tillbaka för BIV eftersom det fanns 2 andra fertila blå britter på plats. I BIV vann en väldigt fin hane med ståtliga kindpåsar från SE*Nínim’s, mycket välförtjänt. I BIV:en visades Ester upp av Christina, som hjälpte oss så generöst med att hålla henne riktigt fint – vi är så tacksamma för detta Christina om du råkar läsa detta, särskilt eftersom du hamnade efter med att visa dina egna katter. ??? I nomineringen av vuxna honor visades Ester upp av Erik, det gick väldigt bra men vi gick inte vidare där idag. Nu har vi bara ett cert kvar till Champion om det vill sig så väl!

Nu var det Tegans tur …

Bara att vänta på att Tegans bedömning skulle börja. Kristof van Roy (Belgien?) var hennes domare. Tyvärr hade Tegan jättejättemjuk päls idag, jag vet inte om det var väder eller preparering eller båda som hade hjälpt till med att skapa denna otroligt mjuka päls som hon fått. Krispspray hjälpte inte denna gång över huvud taget. Men van Roy gillade henne och tyckte hon var en vacker ung britt, som behövde bättra på pälsen då den var för mjuk (såklart). Jaja, så kan det gå. EX1 och så var hon välkommen tillbaka för nominering hon också, Adam visade upp henne. En snöbengal vann dock NOM:en och så var dagens event slut för oss denna gång.

Vilken dag! Adam och Erik var riktiga klippor. Det var också roligt att träffa besökare som kom för att hälsa på oss (bland andra): Alexandra, Helena & Johan samt Emma & Marcus. Tack alla.

Translate Site »