Idag har vi hälsat på SE*Meduseld’s Dollar, mer känd som Tassa, i Saltsjö Boo strax söder om Stockholm. Vi har pratat om att hälsa på jättelänge och nu stämde allas kalendrar in så vi kunde ses hemma hos Elin och Björn.

Först och främst har Tassa en enorm terass (tassarass?) att hänga på, vilket hon gör i princip hela tiden enligt utlåtande från hennes kära matte och husse. Sedan har hon ett helt hem med liggplatser och busställen. Underbara lilla katt. När vi kom så var hon lite tveksam, men röjde snart med lite kattmynta-leksaker på terassen efter lite övertalning från husse. Man kan väl säga såhär, hon har virat matte och husse runt sin tass och blir väääldigt bortskämd. 😉

Tassa har växt i sig mycket bra och kommer troligen bli finare och finare med tiden när hon växer i sig ännu mer. Britten är en långsamväxande kattras, det dröjer flera år innan de är helt färdigväxta. De växer alltså i sig själva, från tonår till vuxen, där de inte längre växer storleksmässigt utan fyller ut sig och får ett mer harmoniskt utseende. Det är så underbart kul att få se skillnaden från den lilla tonåringen som flyttade från oss i början av april 2017 – och nu återse henne i verkligheten igen i princip 1 år senare. Wow. Vilken skillnad som sagt.

När vi åkte hem stannade vi till vid Bromma Blocks för att titta lite på Zoo.se:s butik där. Där råkade vi springa på Peo, som dels är tillsammans med min ungdoms fotbollstränare Sussi som har S*NC’s uppfödning av Norsk skogkatt … vilken kul slump! Vi pratade lite om vår gemensamma hobby (katter, fotboll har vi nog alla lagt på hyllan vid det här laget) och om utställningar vi funderar på framöver. Det var jättetrevligt att få prata ännu mer katt än vad vi redan gjort.

Hursom, vilken rolig dag det har varit. Vi hoppas på att hälsa på Tassa, Elin och Björn igen framöver. 🙂 Vi hörs!

Translate Site »