Så var det dags igen att bege sig mot nya utställningsäventyr! Den här gången hade vi med oss Ester (SE*Meduseld’s Krona) och Tegan (Nittsjöns Tornado). Eftersom Ester bor i Uppsala med V & E så åkte vi dit först för att hämta dem innan vi for vidare till Upplands Väsby, en liten omväg för oss men det gick ändå ganska smidigt. Låt oss säga att det inte är så mycket trafik i Uppsala innan kl 7 på morgonen! 🙂

Väl framme vid Stockholms hundsportcenter där utställningen höll till checkade vi in, undersöktes av veterinär och installerade oss i burarna. Vi hade fantastiskt roliga Christina som burgranne som hade med sig Putte, Mårrgan, Roland och Godis. Riktigt stiliga killar allihop. Det fanns också andra härliga människor på plats som vi pratade med och kunde fördriva tiden med.

Det var en ganska liten utställning denna gång, vi var några stycken som var lite förvånade faktiskt. Men vi hade det trevligt och jag tycker att det var en välordnad utställning, så en eloge till Alfakatten som arrangerade detta.

Jag har aldrig haft Helene Lis som domare förut till någon av mina katter, men en gång ska ju vara den första, och det var idag. Både Ester och Tegan hade bedömningar hos henne. Det som Helene särskilt gjorde var att vara tydlig i sin bedömning om vad som var bra och vad som kunde bli bättre hos katten. Det är faktiskt inte alltid så tydligt hos andra domare, så jag var positivt ”överraskad”. Jag ska fatta mig kort om det jag hörde (eller ville höra? 😉 Jag tar inget ansvar för exakt korrekthet i denna återgivelse av bedömningarna).

… och nu så till bedömningarna

V visade upp Ester jättefint och Ester fick en jättefin bedömning, med särskilt beröm över hennes fina uttryck, fina ögon och jämna pälsfärg. Generellt tyckte Lis att Ester behövde bygga på med mer kropp i form av muskulatur och bredd. Det är sådant som kan komma med ålder och den utveckling det medför hos en katt. Det var lite för mycket spring i benen hos Ester den här gången för hon helt skulle kunna slappna av under bedömningen, men på det stora hela skötte hon sig fint för att vara första gången på utställning. Certifikat blev det (CAC)! Det blev jag jätteglad för. Två till behövs för en championtitel – vi får se om och när det kan vara aktuellt för ännu en utställning för lilltjejen. Fotona nedan på Ester är tagna av Ingrid Rudén.

Och nu Tegans tur: Lis tyckte att Tegan var jättefin med fina kontraster och utmaskning. Hakan kunde vara bättre i bredden typ och lite mer massa till kroppen. Ja, det vanliga med andra ord. Cert blev det även till Tegan (EX1) och även NOM (nominering) till panelen. Jippi! Vi var i extas. Några av fotona nedan är fotade av Ingrid Rudén, och några är fotade av mig.

Paneldags

Efter lite lunch och paus var det så dags för panel. Den här dagen gick undan och vi var snart uppe med Tegan, en assistent visade henne för publiken. Helt rättvist vann en Burmilla BIS denna gång och vi är nöjda med att Tegan fick visa upp sig en extra gång innan dagen var slut.

Dags för hemgång!

Det känns verkligen som om det var mycket som hände idag, och kul var det! Stort tack till alla som vi pratade med idag, dessutom stort tack till fodervärdarna V & E för snygg hantering och fantastisk preparering av Ester! Ni är guld värda.

Vi hörs!

Translate Site »