Då var det dags att gå upp tidigt, plocka ihop det sista och packa in katt i bur – utställningsdags hos Stockholms kattklubb i Sollentuna! Den här gången hade vi med oss Meduseld’s Yen (som fodervärdarna hade med sig till lokalen) och Nittsjöns Tornado ”Tegan”. Yen tävlade i klass 9 och behövde bara ett cert till för att bli champion och Tegan hade utställningspremiär i babyklassen (klass 12).

Under natten hade det snöat mycket och kanske till och med regnat, så vi var tvugna att åka försiktigt mot utställningen när vi väl fått ut bilen ur garaget. Där mötte vi upp Hanna & Lovisa som hade med sig Yen, sen monterade vi upp vår egna dubbelbur från Sturdi – smidigt. Jag föredrar verkligen egen bur framför att hålla på med burskynken i de där låneburarna som Sverak har.

[spacer height=”20px”]

Medan vi väntade på vår tur vid bedömningarna minglade vi runt och träffade andra härliga kattägare och uppfödare, vissa som vi träffat förut och vissa som var nya bekantskaper. Det sociala är ju halva grejen med en utställning, tyvärr hinner man inte med att prata med alla som man hoppas få byta några ord med, men förhoppningsvis blir det möjlighet till det nästa gång istället.

[spacer height=”20px”]

Till bedömningarna!

Hanna och Lovisa tillsammans med CH Meduseld’s Yen

Yen var först att bli bedömd av domare Eric Reijers (Tjeckien), första gången vi har haft honom som domare över huvud taget. Det var en väldigt trevlig bedömning och jag skulle bli glad av att få mina katter bedömda av honom flera gånger. Yen fick höra flera fina ord, men troligen behöver hon ännu mera tid för att växa på sig och bredda på sig – men hon är jättefin redan nu, så jag tror det bara kommer att bli bättre. Certifikat blev det för Yen och numera kan hon titulera sig CHAMPION! Jag som uppfödare och delägare är så stolt, detta är ju den första Meduseld’s-katten att nå Champion-status!

[spacer height=”20px”]

Sen var det dags för vår Tegan att bli bedömd av domare Ulrika Eriksson (Sverige), som har bedömt katt för oss tidigare. Jag är väldigt glad i Ulrikas bedömningar, jag tycker alltid hon har bra saker att säga och är on point utan att vara för ”hård” mot den individuella katten. Ännu roligare var att Tegan fick en jättefin bedömning av henne, hon fick till och med ett stort hjärta ritat över hela bedömningssedeln, hihi. Det var också ruskigt nära att hon blev nominerad, men en annan snygg svartsilvertabby-britt fick den äran att visas i panel denna gång.

[spacer height=”20px”]

Tegan vid bedömning hos Ulrika Eriksson

[spacer height=”20px”]

Vi får tacka alla våra vänner inom kattvärlden för en härlig dag i Sollentuna med fina bedömningar. Vi hörs!

Translate Site »