FÖRÄLDRAR

Dame: S*Hennerdals Gaia, BSH a (blå)

Sire: SE*Meduseld’s Essing, BSH a 21 33 (blåtabbymaskad)

[spacer height=”20px”]

gaia1years5months_1    British Shorthair colourpoint

[spacer height=”40px”]

KULLEN

SE*Meduseld’s Dollar, BSH a (blå, troligen hona)
SE*Meduseld’s Yen, BSH a 24 (blåspotted, troligen hona)

[spacer height=”40px”]

FÖRLOSSNINGEN

Förlossningen var stillsamt dramatisk! Gaia, ungarnas kära mor, gick över tiden – till dag 72 faktiskt. Vi var givetvis i kontakt med veterinär direkt dag 71 i dräktigheten, i och med att det är en risk ifall katthonan går längre än dag 70.
Veterinär uppmanade till lugn i och med att Gaia mådde bra & var väldigt pigg.

[spacer height=”20px”]

Vi satt otåligt och oroligt och väntade. Dag 71 gick slemproppen, kl 23:30. Förvärkar (frossvärkar typ) började därefter, så jag ställde klockan varje timme under natten för att se till Gaia.

[spacer height=”20px”]

Vid 10-tiden dag 72 låg hon och tryckte i bolådan, jag gick ur sängen och satte mig direkt hos henne. Det var som om hon väntat på att jag skulle komma, för krystvärkarna satte igång direkt. Med relativt täta intervaller, 3-4 minuter emellan (tipsar alla om att använda stoppursfunktionen på telefonen, väldigt smidigt att mäta värktätheten & totalt förlopp på det viset). Kl 11:19 föddes den första ungen (Dollar) & kl 11:59 föddes den andra ungen (Yen). Det gick oerhört snabbt!

[spacer height=”20px”]

Gaia har varit en jätteduktig mamma hittills dessa ”två” dagar. Verkligen stolt över henne. Dollar & Yen mår jättebra, god aptit och rör på sig som man förväntar sig.

[spacer height=”40px”]

NAMNVAL

Vi kallar temat för kullen för ”valutor”, men egentligen kommer namnen från Kents låt ”400 slag”, där Jocke Berg sjunger ”men bland dollar och yen blir döden lätt ett skämt”. Så det blir en ”hemlig”/dold homage till Kent som avslutade sin bandkarriär den 17e december 2016.

[spacer height=”20px”]

SE*Meduseld's Yen & SE*Meduseld's Dollar

Translate Site »