Äntligen kan vi säga det! Vi väntar kattungar!

Äntligen verkar det som att vi väntar kattungar hos oss! Gaia har fått rosa tuttar/bröstvårtor (även kallade ”hallontuttar” av de flesta uppfödare), samt verkar vara mer matglad än tidigare. Och med tanke på det sättet hon löpte innan Essing förstod hur han skulle göra, så är det verkligen ett bra tecken att hon inte löpt om. Kullen beräknas att födas runt vecka 52.

Färgutfall i kombon Gaia x Essing

Som vi skrivit tidigare kommer kattungarna troligen bli blå eller blåmönstrade, det finns en liten chans att de båda eller en av dem bär på chokladanlag – men den chansen är rätt liten, så troligtvis blir det inga lila kattungar i den här kombinationen. Alla kattungar kommer bli bärare av colorpoint/maskat, eftersom pappa Essing är maskad.

Nu räknar vi ned veckor och dagar till slutet av december, det blir lite som julafton fast för vuxna den här gången haha. Vi undrar så vad det blir för småttingar. <3

img_8274.jpg

Undrar du hur blå eller blåmönstrade Brittiska korthår ser ut?

Såhär ser en blå britt ut och till höger ser man hur en blåmönstrad britt ser ut:

På bild är Gaia som 7 veckors kattunge och Ruth (Essings halvsyster) som 11 veckors kattunge.

Translate Site »