Jag är ett stort fan av Jackson Galaxy, som har tv-programmet ”My Cat from Hell”, en slags motsvarighet till ”Mannen som pratar med hundar”/”Dog whisperer”. I programmet går Galaxy igenom varför vissa ägare har problem med sina katter – oftast är det ägarna som behöver ändra attityd eller justera hemmet så att katten trivs. Har ni inte sett programmet rekommenderar jag er verkligen att titta! 


Hursomhelst, bland annat vill många katter komma högre upp i sin omgivning. Man kan köpa katträd som katten dels kan klösa på men också klättra upp i för att få översikt i sin omgivning. Ett annat tips är att man kan leda upp katterna på bokhyllor – då utnyttjas hemmet optimalt, eftersom hemmet möbler kan delas mellan människa & katt i olika syften. På samma sätt kan man borra upp hyllor i betongväggar för att öka kattens möjlighet att spana över omgivningarna & ha ställen att få vara ifred på. 
Men(!) om man har flera katter i samma hushåll så kan dramatiska situationer uppstå ifall det inte finns ett ”flow” (flöde), om en katt blir trängd så att den inte kan ta sig vidare – en situation som lätt kan uppstå på en hyllavsats utan 2 vägar upp/ned. 

Häromdagen fick vi hjälp av syster & svåger med att montera trappsteg (hyllor) till katterna, och – håhå- det blev verkligen jättebra! Se resultatet själva! 

   
Nu kan katterna klättra upp via ”trappan” eller via klösträdet till hyllavsatsen & vice versa. 

Vi hörs!

Translate Site »