Är han inte söt? SE*Meduseld's Essing (BSH a 21 33)

Är han inte söt? SE*Meduseld’s Essing (BSH a 21 33)

Essing & jag tar det lite lugnt på balkongen, det är så skönt med lite sommarvärme (21 grader varmt här i Knivsta). Eftersom det är så mysigt kan jag såklart inte låta bli att ta fram kameran, men då vaknade såklart Essing till och sprang in under en stol. Äh, kände jag. Han fick bli fotad ändå.

 

Jag tycker det är så roligt att fota katter, delvis för att de blir så vackra på bild (oftast, haha), men också för att det blir fina minnen. Tyvärr är det inte lika enkelt att ta fina bilder på sig själv, jag blir i alla fall aldrig nöjd med mig själv på bild – något jag har förstått gäller de flesta. Hursomhelst, det var inte det det här inlägget skulle handla om. Det handlar om Essing & hans dag på balkongen.

 

Det är mycket insekter som har vaknat till liv nu den senaste veckan, tidigare har det ju varit kallt & regnigt. Nu sjuder skogen i närheten av liv, fåglarna kvittrar högre än någonsin och solen värmer rejält. Även balkongen sjuder av liv, insekter måste jagas, grannar måste stirras på och generell bevakning av området – allt det står katterna för helt gratis hemma hos oss. De tycker det är så roligt att vara ute att de inte vill gå in om kvällarna.

 

Lilla Essingen blir Stora Essing

1605 Essing balkongen (3 av 4)

Essing, blåtabbymaskad Brittiskt korthår, vilar på balkongen

Nja, jag har inte något särskilt att tillägga. Han utvecklas som förväntas – han kommer nog inte bli någon stor hane, han är ungefär i storlek med sin mamma Bella (som väger lite drygt 4 kg) men han väger desto mer. Så han är ett knubbigt kraftpaket (just nu med lite längre ben, kanske är det en tonårsfas? Vi får väl bli varse) trots detta, men som sagt så kommer han nog alltid vara vår lilla ”vante”.

 

Vi fick tillbaka hans blodgruppsresultat från UC Davis ”Veterinary Genetics Laboratory” (VGL), de tar emot DNA-svabbar som de analyserar. Essing är A-blod och bär B-blod. Då vet vi det, sån information är ju bra att ha koll på innan man parar två katter med varandra. Att han bär B-blodgrupp innebär att han kan föra det vidare till sina eventuella avkommor. Nuförtiden är det ju lite känsligt att prata om blodgrupper, särskilt om man pratar B-blodgruppen. Jag orkar faktiskt inte ens gå in på den diskussionen om varför det är en snackis. Läs mer här på Dr-Addie.com om neonatal isoerytrolys (”blodgruppskrock”) om du är intresserad.

 

Nu tänker vi fortsätta njuta! Ikväll blir det grillat hos svågern & hans sambo, vilket vi också ser fram emot!

Translate Site »