A-kullen. Annas första egna kull i SE*Meduseld’s namn. Mycket efterlängtade och väldigt gulliga. Stort tack till Maud Isgren (Misgrens) för att vi fick låna din fina Fire, som blev pappa till den här kullen.

Den här kullen fick namn från vattendrag eller platser runtom Mälaren och Uppsala. Essing är döpt efter Essinge-öarna i Stockholm, Fyris efter ån med samma namn i Uppsala. Mälir är döpt efter Mälaren, ett namn som kommer från det fornsvenska ordet mælir som betyder ”grovt grus”. Första gången det namnet kan beläggas i skrift är troligen från 1320-talet. Det namnet stavade vi om något så det skulle bli enklare att skriva. Ulva är döpt efter området vid Ulva kvarn, Uppsala. Viggen fick sitt namn efter ett grund som finns längs kusten i Uppland.


SE*Meduseld’s Essing

BSH a 21 33 – Brittiskt korthår blåtabbymaskad

Hane / Male

SE*Meduseld’s Fyris

BSH f – Brittiskt korthår svartsköldpadd

Hona / Female

SE*Meduseld’s Mälir

BSH f 24 – Brittiskt korthår svartsköldpaddspotted

Hona / Female

SE*Meduseld’s Ulva

BSH f – Brittiskt korthår svartsköldpadd

Hona / Female

SE*Meduseld’s Viggen

BSH n – Brittiskt korthår svart

Hane / Male


Dam:

Qtcat Bellatrix

BSH n 24 – Brittiskt korthår svartspotted

Foto: Maud Isgren (Azucar Cat’s / Misgrens)

Sire:

Misgrens Firestorm

BSH d – Brittiskt korthår röd

Translate Site »