Hex & Ullis söker nytt hem!

Hex & Ullis söker nytt hem!

Hex och Ullis söker nytt hem tillsammans

Hex & Ullis söker nytt hem!

Ort: Knivsta (Nära Uppsala)
Pris för båda katterna tillsammans: 5000 SEK

Som uppfödare är det viktigt att den kattgrupp som bor hemma kommer överens. Tyvärr har vi tvingats inse att vi måste omplacera två kastrerade honor som inte fungerar med våra andra katter, vilket är väldigt ledsamt för oss. Vi önskar att de båda får flytta tillsammans.

Båda honorna är av rasen Selkirk Rex, en mamma och hennes dotter. Jag ser gärna att de flyttar tillsammans för att få trygghet av varandra. Givetvis ska de hållas som innekatter, möjlighet till trygg utevistelse i kattgård eller innätad balkong är ett plus! Koppelpromenader är också något många katter kant tycka är intressant då och då. Pälsvården är enkel då båda är korthår. 

Viktigt att förstå är att även om dessa två kommer från oss och har levt lyckliga liv med oss så kan det ändå ta tid innan de vänjer sig fullt vid det nya hemmet. Läs gärna våra tips inför när katten flyttar in.

Rasen är inte allergivänlig.

Hex

IC Emenheim Hex

Hex är född i november 2017, har tagit titeln International Champion på utställning, gladlynt och självsäker. Hon kan hålla sig undan när man får besök, men älskar att ligga och gosa med oss när vi sitter i soffan – särskilt när vi ska sova. Hon är en busig tjej – en typisk Selkirk Rex. Hon är brunmaskad och hon är väldigt vacker.

  • Hex är den första Selkirk Rexen som tog titeln Junior Champion i Norden.

Ullis

IC Emenheim Nenya Miril

Ullis är även hon född i november, dock 2019. Hon är dotter till Hex, även hon är International Champion. Hon är väldigt gosig, glad och trevlig. Hon är en så kallad ”pandemi-katt” och har inte miljötränats på samma sätt som våra andra katter.

Hon är väldigt framåt och glad i de hon känner, men med nya personer behöver tid på sig innan hon blommar ut. Så det är väldigt viktigt att det nya hemmet är införstådd i det och inte har för höga förväntningar till en början när hon flyttat in.

Hör av er för mer information genom formuläret lite längre ned här på sidan. Jag föredrar att den första kontakten sker via mail. Vi använder oss givetvis av SVERAKs köpeavtal, för båda parters trygghet.


Det här vill vi att du läser

SE*Meduseld's

Anmäl ditt intresse här

Är du införstådd med att att överta en vuxen katt ej innebär att man "provar på att ha katt"? Tanken är att katten ska förbli bofast hos sin nya familj.

Observera att vi endast tar emot intresseanmälan gällande vuxen katt via detta formulär, meddelanden om generella kattungeförfrågningar som sänds genom detta formulär kommer ej att besvaras.

Här kan du läsa om hur du intresseanmäler för kattunge.

Andra katter/kattungar hos oss

Statusförklaringar gällande kattungar

Till salu

Status Betydelse

💚

Tillgänglig Söker en familj att flytta till. Läs mer om hur du intresseanmäler här.

💚

Söker fodervärd Vi vill behålla kattungen i katteriet, och söker en fodervärd. Läs mer om fodervärdskap här.

💛

Under utvärdering Kattungen observeras av någon som eventuellt är intresserad av avel/utställning. Kattungen kan komma att bli tillgänglig i ett senare skede.

💛

Reserverad Kattungen är reserverad av någon, men kan eventuellt komma att bli tillgänglig vid ett senare tillfälle.

Ej till salu

Status Betydelse

🧡

Tingad Kattungen är tingad (handpenning är lagd) och har ett hem som den ska flytta till när tiden är inne.

🧡

Stannar i katteriet Kattungen kommer att sparas i vårt katteri.

 

WCF IC Emenheim Hex

WCF IC Emenheim Hex

WCF IC Emenheim Hex

Född:
WCF IC Emenheim Hex

SRS n 33

Uppfödare: Emma Carlsson, Sverige

Om

Brunmaskad

"Brun" är egenligen svart i det här fallet rent genetiskt. Det är en av de vanligaste färgerna och är väldigt läckert. Oftast ger det en härlig kontrast mot kattens ögonfärg.

Svart i kombination med maskat (colourpoint) gör att kroppsfärgen blir ljusare än kroppens yttersta delar (fötter, svans, ansikte och öron). Helst ska kroppsfärgen vara så ljus som möjligt för att ge en fin kontrast mot pointerna (de yttersta punkterna) – men det är vanligt att de blir mörka på kroppen. I synnerhet med stigande ålder.

Hälsa

  • HCM: Normal 2022
  • PKD: Negativ (DNA via föräldrarna)

Genetiska anlag

Bekräftade och/eller möjliga anlag.

  • Bärare av dilution 100% 100%
  • Bärare av långhår 100% 100%

Dam & Sire

Dam: PR Bibi Blue Bald Ufkens
SRL f

Sire: SE*Meduseld's Essing
BSH a 21 33

Translate Site »