Är du intresserad av att bli fodervärd?

Brittiskt korthår | Fodervärd sökes (vuxen katt) | Hane
Födelsedatum: 2020-07-14
Fodervärd sökes till vuxen hane
Födelsedatum: juli 14, 2020

Vi söker fodervärd till vår vuxna Brittiskt korthår-hane Sterling (SE*Meduseld’s The Splendid Sterling). Nya hemmet ska vara utan andra fertila katter, helst vill vi att Sterling bor som ensamkatt. Han är kärvänlig och sällskaplig och har en alldeles unik personlighet. Han är skötsam och strilar inte.

Sterling är född hos mig (Anna) sommaren 2020 och är en mycket viktig katt för vår Brittiskt korthår-uppfödning. Vi har dock kommit fram till att det vore bättre för Sterling som individ att få en alldeles egen husse/matte att älskas av än att han bor hemma hos oss. Detta beror framförallt på att det ibland kan vara svårt att ha en vuxen fertil hane sammangående med andra fertila katter, vilket vi har hemma hos oss.

I det här fallet är vi öppna för att fodervärden eventuellt får överta honom fertil efter att vårt avtal är fullföljt med möjlighet att starta sin egen registrerade uppfödning eller låna ut honom till andras registrerade raskattuppfödning. Vi är även öppna för samarbete med andra mindre uppfödare.

Vi använder oss givetvis av SVERAKs avtal, för båda parters trygghet.

Anna C

Team Sundbyberg, SE*Meduseld's

Syftet med fodervärdskap

 

Tanken är att honan ska få kullar å katteriets vägnar (SE*Meduseld’s). Som fodervärd bor katten hos dig men ägs av mig, under en bestämd tidsperiod. Att vara fodervärd innebär ett nära samarbete mellan mig som ägare och dig som fodervärd. Att bli fodervärd innebär att du blir en del av mitt katteri-team.

 

 

 

Varför söker vi fodervärd?

 

Ibland vill vi behålla en katt till vårt avelsprogram men inte i våra egna hem. Det beror bland annat på att vi redan har andra katter och har inte möjlighet att spara ännu en hemma hos oss. Därför värdesätter vi samarbetet vi har med våra fodervärdar, som gör det möjligt för oss att komma framåt i vår avel och samtidigt hålla kattgrupperna på goda nivåer.

 

Att vara fodervärd är roligt och lärorikt. Är du intresserad av att starta egen kattuppfödning är fodervärdskap ett bra sätt att börja på, särskilt när det gäller fodervärdskap för hona.

 

Anmäl ditt intresse här

Har du läst info om fodervärdskap?

Observera att vi endast tar emot intresseanmälan för fodervärdskap via detta formulär, meddelanden om generella kattungeförfrågningar som sänds genom detta formulär kommer ej att besvaras.

Här kan du läsa om hur du intresseanmäler för kattunge.

Genetiska anlag

Statistisk chans för olika anlag hos katten.

%

Colourpoint

%

Dilution

%

Bärare av choklad

%

Bärare av classic tabby (EMS 22)

%

Vitfläck

%

Bärare av långhår

Dam:

S*Javeliner’s Jura Legacy

Brittiskt korthår, chokladsköldpadd (BSH h)

Hälsotester:

 • HCM: Normal
 • HD: Normal / Normal
 • PKD: Negativ (DNA)

  Sire:

  SE*Meduseld’s Essing

  Brittiskt korthår, blåtabbymaskad (BSH a 21 33)

   Hälsotester:

   • HCM: Normal
   • HD: Normal / Normal
   • PKD: Negativ (DNA)
    Translate Site »