Igår var vi på en mycket spännande färd! Jag och Emma åkte till Falun för att ställa ut Pim & Tegan, samt Emmas Boris (Selkirk Rex långhår). Det blev en tidig morgon som följdes av att vi körde fel vid Gävle och fick följa motorvägen en bra bit norr innan vi kunde vända och köra mot Falun. Jisses, vi hann till utställningslokalen på minuten.

Efter denna pärs väntade däremot en härlig utställningsdag med massor av härliga vänner och bekanta, och några nya ansikten med för den delen. Dagen i korta drag:

Av våra katter som vi hade med oss så skulle Boris först upp för kullbedömning med sina två andra kullsyskon och de vann bästa kull (BIS). Efter en lång väntan på nästa tur så var det dags för Tegan att gå upp för bedömning hos domare Marcin Biernaczyk (Polen), som gillade det han såg. Hon fick en mycket fin bedömning och var välkommen att stanna kvar inför nomineringarna. NOM gick dock till en jättesöt SRL.

Nästa upp var Pim, som var väldigt livlig som ett litet busigt popcorn på domarbordet. ? Domaren tyckte han var jättefin, men såklart behöver ju Pim växa i sin lite tonåriga kropp (vilket såklart är helt väntat att få höra i denna ålder). Det ska bli så oerhört spännande framöver vad domarna tycker om honom när han blir äldre. ? Sedan var det Boris tur, som också fick en jättefin bedömning av mr Biernaczyk. Även Pim & Boris var välkommen att stanna kvar inför nominerningarna. Denna gång gick NOM till en jättefin bengal, men både jag och Emma är mycket nöjda med dagen – alla våra katter vann sina klasser.

Vad händer sedan?

Idag har jag anmält Pim till en WCF-utställning i Kungsör 3-4 november, därefter blir det Birkas utställning 18 november förhoppningsvis för både Pim & Tegan. Hoppas hoppas att Tegan tar nästa certifikat så är vi redo för utställning i Åbo helgen efter Birka! ?

Translate Site »