Köpinfo

Vad vi önskar av våra köpare

1. Katter kan leva upp till 20 år eller mer, det är därför viktigt att ni tänker igenom ert beslut att skaffa katt – det är ett långt ansvar.

2. Om katten skulle behöva omplaceras så vill vi gärna hjälpa till med den processen. Kontakta oss så kommer får vi prata ihop oss om detta.

3. Vi har som mål att föda upp hälsosamma katter, därför är det jätteviktigt för oss att få veta om katten får en sjukdom eller dör. Det kan påverka framtida avelsbeslut.

4. Vi vill också att du försäkrar din katt, vilket innebär att katten kan få vård ifall den blir sjuk. Vi önskar också att katten vaccineras årligen, enligt veterinärs rekommendation.

5. Katterna ska vara innekatter (med ev. tillgång till rastgård, innätad balkong eller promenader i koppel/sele). 

6. Du får livslång support från oss uppfödare! 

Vad ingår i köpet?

7. Sällskapskatter kastreras innan leverans till den nya ägaren.

8. Stamtavla/registreringsbevis i SVERAK.

9. Besiktningsintyg från veterinär (inom 7 dagar från utfärdande).

10. ID-märkning med microchip.

11. Grundvaccination enligt rekommendation (mot kattpest & kattsnuva x 2).

12. Kattungen är dolda fel-försäkrad i 3 år (ersätter ej ordinarie försäkring som vi önskar att ny ägare tecknar på sin katt).

13. Möjlighet finns att ta över den individuella veterinärvårdsförsäkring i Agria.

14. Vid behov är katten avmaskad

... dessutom ingår ett kattungepaket med mat som kattungen är van vid, bilder på kattungen från uppväxten hos oss, leksaker & livslång support från mig som uppfödare.

 

♥ En kattunge till sällskap från SE*Meduseld's kostar 9000 SEK (inkluderat kastrering).

 
♥ Börja med att skriva e-post eller ring oss, för en första kontakt. Berätta om dig själv, om du har tidigare erfarenhet av katt, hur du bor med mera. Ingen kattunge säljs enbart över e-postkontakt. Vi vill gärna träffa er innan ni köper en kattunge, eller ha haft god kontakt över telefon.

 

♥ När kattungarna är 5 veckor eller äldre går det bra att träffa dem för första gången, då får ni också se mammakatt.

 

♥ Om du är intresserad av en show/utställningskatt kan vi hjälpa dig välja den mest lovande ungen i kullen, vi kan dock inte lämna några garantier om kattungens utveckling.